Együtt: tenni kell Mezőhegyesért

A pártelnök szerint tisztáznia kell a kormánynak, hogy miként akarja működtetni a mezőhegyesi mintagazdaságot.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke mezőhegyesi sajtótájékoztatóját hangsúlyozta, hogy az őszi idénymunkák kezdetére tisztáznia kell a kormánynak, hogy miként akarja működtetni a mezőhegyesi mintagazdaságot.

A sajtótájékoztatón a párt elnöke kiemelte, létre kell hozni a korábbi Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. részvényeit felvásárló céget, ki kell nevezni a cég vezetőit, foglalkoztatási garanciát kell adni a dolgozóknak, valamint meg kell egyezni Kun Mihállyal, a korábban privatizált vállalkozás tulajdonosával.

Az ellenzéki párt elnöke szerint szükség van a minél gyorsabb intézkedésre, mert három-négyszáz család él létbizonytalanságban Mezőhegyesen, és még most sem megoldott a majorság vízellátása. Szigetvári Viktor azt is súlyos problémának tartja, hogy a decemberi földárverések során értékesített mezőhegyesi földrészleteket vissza akarja venni az állam. A jelenlegi jogszabályi keretek ugyanis nem adnak lehetőséget arra, hogy a kormány visszavegye a földeket az új tulajdonosoktól, ha ők nem működnek ebben együtt – tette hozzá a politikus.

Szigetvári Viktor hangsúlyozta, az Együtt továbbra is folytatja a harcot azért, hogy a válságba került várost és termelési módot megmentse. A sajtótájékoztatót követően a pártelnök Szabó Szabolcs országgyűlési képviselővel és az Együtt két Békés megyei választókerületi elnökével lakossági fórumot tartott Mezőhegyes jövőjéről.
 

Megosztás:

Címke: , ,