Együtt: Pusztaottlaka túl sok támogatást kap

2016. február 12. 06:33 | Fekete Kata

Visszásnak tartja Bod Tamás, az Együtt gyulai önkormányzati képviselője, hogy Pusztaottlaka 2014-ben a 74 Békés megyei településből a második legnagyobb támogatást, 50 millió forintot kapott. A 400 fős településnek 2015 végén pedig a negyedik legnagyobb összeget, 25 millió forintot folyósított a Belügyminisztérium.

Bod Tamás szerint az, hogy a még önálló polgármesteri hivatallal sem rendelkező, 400 lelkes Pusztaottlaka ekkora támogatáshoz jutott, Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnek köszönhető, aki 2006 és 2014 között Pusztaottlakán volt polgármester. 

Bod Tamás sajtótájékoztatóján arra is kitért, hogy Battonyán, hirdetőtáblán kitették, Simonka György 250 millió forintos hitel után készfizető kezességet vállalt.

- Néhány nappal ezelőtt megjelent Battonyán, a városháza hirdetőtábláján hogy Simonka György egyik autóját árverezik a tartozása miatt- mondta Bod Tamás. - Ez azért édekes, mert a vagyonnyilatkozatából egy szegény képviselő képe bontakozik ki, akinek még a cége is felszámolás alatt áll.

Simonka György Pusztaottlaka a támogatással kapcsolatban elmondta: az önkormányzati vezetőkkel közösen dolgoznak a „Jövőd Dél-Békésben épül!” programon. Hozzátette: mindent annak a célnak rendelnek alá, hogy a fiatalokat hosszú távon helyben tartsák és hogy a térségben élőknek munkát biztosítsanak. 

A tartozáshoz hozzáfűzte: tíz évvel ezelőtt egy hitelszerződéshez vállalt készfizető kezességet. A vagyonbevallásában azért nem szerepeltette az összeget, mert a tartozás nem a képviselőt terheli, csak kezesként állt helyt, és a végrehajtás elindulásáig tényleges tartozás nem is állt fenn. Simonka György úgy tudja, a bank kára megtérül az adós vagyonából.

 

 

FEL