Együtt mókázik a család

2016. május 26. 15:30 | Fekete Kata

A Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Munkácsy Mihály Múzeum idén is összefog, hogy a Városi Gyermeknap alkalmával fülig érő mosolyt és ragyogó szempárokat kölcsönözzek a gyermekeknek.

A porontyok jólétére fókuszáló esemény a korábbi években is nagy sikert aratott városunkban. Részben ennek köszönhetően 2016-ban a szervezők kibővített helyszínnel és programsorral várják a családokat, reggel 10-től délután 2-ig.

A kicsik s nagyok, ifjú hercegek és hercegnők egy nagy kalandnak lehetnek részesei. Útjukat megkezdhetik egy színpadi program megtekintésével, melynek során vidám és pörgős hangulat vár rájuk, amit a Fülemüle zenekar, Évi tündér, a Berta Műhely vándorszínháza, illetve a bohókás műsorral készülő Csabai Színistúdió biztosít majd.

A mókázás folytatódhat a szabad ég alatt, hiszen a Kisliget, illetve a Csabagyöngye mögötti parkoló is tartogat majd meglepetéseket. Ezeken a helyszíneken többek között a 77 magyar népmese próbahelyeit, a CSEÖH érzékenyítőt, valamint BMZ festőműhelyét lehet megtekinteni. Az apróság levezetheti a kifogyhatatlan energiát az ugrálóvárban, kipróbálhatja az arcfestést, a csillámtetoválást és a közkedvelt Vizibubit, quadokat.

A Csabagyöngye bejáratához érve a Rendőrség egy KRESZ pályával várja a gyerekeket, valamint a Kerék-Párt bringakiállítása is jó mókának igérkezik az igazi kis “motoregereknek”. Még ugyanott indulásra készen áll majd a Dottó is, amely egy pihentető jellegű városnézést kínál. Útja során megáll majd a Munkácsy Emlékháználk, így akit a játszóház és a lovasbemutató érdekel, leszállhat ezen az állomáson.

A Csabagyöngyében az Agóra terem telítődik meg zsivallyal, miközben a Néptánc sarkot elfoglalja a Berbécs zenekar. Az Agórába beköltözik a Vár-játék játszóház, az Újrajátszóház és az intézményben székelő valamennyi, hobbiötleteket kínáló egyesület, klub. Sok csemete találhat első szerelmére a KIT Makett Klub munkáját csodálva, és rengeteg “csipetépítő” tevékenységgel találkozhatnak, úgy mint a kártya-, kockajátékok, vagy a darts. Bemutatkozik a Birodalom Bajnoka társasjáték, izgalmas kalandok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Következő állomásként betérhetünk a Munkácsy Emlékházba, ahol az aprónép autentikus jelmezbe bújva vehet lovas illemleckéket a Cavallo Lovas Klub közreműködésében.

Továbbálva filmvetítéssel és kreatív foglalkozásokkal vár mindenkit a Munkácsy Mihály Múzeum. Bemutatásra kerül a Vad Magyarország című természetfilm, és a vendégek egy interaktív előadáson keresztül megismerkedhetnek a vadászat mesterségével. Rögtön ezután egy alkotó foglalkozás vár a családra, amelyről saját kezűleg készített ajándékokkal, álarcokkal lehet távozni.

A Békés Megyei Könyvtár is beszáll a mókázásba. Az intézmény programjai között a legapróbbak és a nagyobbacskák is jól érezhetik magukat. Tornázás, idegennyelvi és kézműves programok, illetve agyserkentő szakkörök garantálnak felszabadult perceket.

Ezen a vasárnapon a Városi Gyermeknap összes helyszínén a fiókba kerülnek a pénztárgépek és a karszalagok, ugyanis az eseményen való részvétel teljes mértékben ingyenes.

 

 

További programok »

FEL