Gyereknapi programok Békéscsabán, Gyulán, Szarvason

2018. május 26. 20:15 | behir

 

Városi gyereknap Békéscsabán

 

 

 

Városi gyereknap Gyulán

 

Május 27-én Városi Gyermeknapot tartanak Gyulán, a Göndöcs-kertben: táncműsor, színházi előadás, gyermekkoncert, 500 szeletes torta, móka és kacagás, meg még sok minden más várja a családokat.

Íme a program:

14.40 Vadmotorosok gyermeknapi felvonulása a Várkertből a Göndöcs-kertbe

15:00 Gyula Város Egyesített Óvodájának táncműsora

15:15 A varázsló király – a Calliope Színjátszó Kör előadása

15:30 Ludas Matyi – a Hahota Gyermek Színház előadása

17:30 Ghymes: Bennünk van a kutya vér – gyermekkoncert

18:30 Tortavágás – a Városi Gyermeknap 500 szeletes tortájának az elfogyasztása.

Kiegészítő programok: ugrálóvár, népi körhinta, Bábika játszóház, torna, tűzoltó és rendőrségi bemutató. A Partyvarázs Dekor Leskovics Pirotechnika Kft. jóvoltából minden gyermek kap ajándékba egy lufit.

 

Roma gyereknap

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata és a Békéscsabai Cigánylakosok Egyesülete május 27-én, vasárnap 10 órától roma gyermeknapi ünnepséget rendez Békéscsabán, az Árpád fejedelem téren. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Nyitott szertárkapuk a katasztrófavédelemnél

 

Gyereknapon az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák.

Idekattintva meg lehet nézni, Békés megyében mely laktanyák várják nyitott kapukkal a gyerekeket.

 

Állatpark Szarvason

 

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Tiétek a liget - gyermeknap az állatparkban címmel várja gyermeknapi programokkal a családokat.

 

 

 

További programok »

FEL