Együtt: "miért a fideszes országgyűlési képviselő fia lett a NAV-vezér Békésben?"

2016. január 5. 17:36 | Varga Diána

Pályáztatás nélkül, átláthatatlan szempontrendszer alapján, mellőzve a szakmai,  előtérbe tolva a politikai szempontokat,  továbbépítve a fideszes maffiaállamot – írja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében az Együtt gyulai, békéscsabai és mezőhegyesi szervezete. A párt helyi képviselői azt nehezményezik, hogy a gyulai választókerület fideszes országgyűlési képviselőjének, Kovács József fiát, Kovács Tamást nevezték ki január 4-én a NAV Békés Megyei Igazgatósága élére.

A közleményben úgy fogalmaznak: kérdések sorát veti fel a kinevezés, mivel "ezek a politikai, és esetünkben a családi kapcsolatok mindenhatóságáról, az üzleti és adóinformációk feletti őrködésről és uralomról, a szakmai szempontok figyelmen kívül hagyásáról, az állam Fidesz általi foglyul ejtéséről és teljes megszállásáról szólnak" - írják. Hozzáteszik: "a legfőbb kérdés mégis az, hogy a semmilyen számviteli, könyvelői, adójogi ismerettel és gyakorlattal nem rendelkező fiatal ügyvédet az apja politikai befolyásán túl ki és miért találta alkalmasnak erre a több mint szakmai és több mint bizalmi posztra? Bár aligha lehetnek illúziónk azok után, hogy a kormány egy politikai komisszárt, Tállai András fideszes politikust nevezte ki nemrégiben a NAV élére, megszüntetve a regionális igazgatóságokat."

Az Együtt Békés megyei szervezeteinek képviselői továbbá felháborítónak tartják a történteket, mely szerintük jól mutatja: minden arányérzéket elvesztette a valóságtól teljesen elszakadt Fidesz. "Itt nem a lóláb lóg ki, ez maga a LÓLÁB. Akárha az 1960-as évek Latin-Amerikájában vagy egy kényúr vezette afrikai országban élnénk" - teszik hozzá.

A közlemény végén az Együtt Békés megyei szervezetei arra hívják fel a figyelmet, nem zárkóznak el a tüntetésektől sem, akár ellenzéki pártok és civil szervezetek összefogásával.

FEL