Az Együtt szerint nemet kellene mondaniuk az országgyűlési képviselőknek

2016. január 25. 17:29 | Varga Diána

Nyílt levelet fogalmazott Bod Tamás, az Együtt - a Korszakváltók Pártjának gyulai választókerületi elnöke Békés megye országgyűlési képviselőinek, így Dankó Bélának, Kovács Józsefnek, Vantara Gyulának és Simonka Györgynek. 

A választókerületi elnök azt nehezményezi, hogy a kormány módosítaná az alaptörvényt, melyel bevezetné a terrorveszély intézményét, így lehetősége lenne többek között a határok lezárására, kijárási tilalom bevezetésére, a média korlátozására, tömegrendezvények betiltására, külföldiekkel való kapcsolat tiltására. A 30 évre titkosított javaslatot néhány napja Novák Előd, a Jobbik képviselője hozta nyilvánosságra, írta a hvg.hu és a 444.hu.

A nyílt levélben az Együtt gyulai választókerületi képviselője úgy fogalmaz: "Felszólítom Békés megye fideszes országgyűlési képviselőit, ha a demokrácia iránti elkötelezettségükből és emberi tartásukból még valami szikrányi megmaradt, s ez - adott esetben - több mint a Vezérük, Orbán Viktor iránti hatalmi hűségük, akkor ne szavazzák meg a valódi diktatúrát - nyilvánvalóan hamis okokkal - bevezetni kívánó intézkedéscsomagot. Nagyon súlyos a felelősségük. S ezek nem üres szavak."

További programok »

FEL