Egyre többen négy keréken

2016. július 15. 05:49 | behir.hu

Az év első hat hónapjában majdnem 46 ezer személyautót hoztak forgalomba, ami 24 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában – közölte az egyik hazai autópiaci adatszolgáltató. A számok Békés megyében is növekvő tendenciát mutatnak.

Lancsa Pál gépjárművezető szakoktatóként dolgozik és már majdnem egy évtizede használja jelenlegi autóját, amelyben több mint kétszáz ezer kilométer volt. Most határozott úgy, hogy új gépjárművet vásárol.

Az adatok nemcsak az első félév, hanem az előző hónap alapján is növekedést mutatnak. Júniusban több mint 9500 személygépkocsit helyeztek forgalomba hazánkban, 31,8 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. Hegedűs Sándor, az Autómobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője is alátámasztotta, hogy Békés megyében is javult a kereslet, ugyanakkor van még fejlődési lehetőség.

- A tavalyi 566-ról 788-ra emelkedett a forgalomba helyezések száma az első hat hónapban. Ez olyan szempontból érdekes, hogy maga a növekedés egy kicsit magasabb, mint az országos átlag. de ha jelzem más számokkal, akkor képbe kerülhetünk, forgalomnak csupán az 1,7 százaléka – tette hozzá Hegedűs Sándor.

A személyautók piacának fejlődése az első hat hónapban jelentősen gyorsabb volt az előzetes becslésnél. A gépjárműimportőrök továbbra is bíznak abban, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik majd.

FEL