Egyházzenei Fesztivált rendeznek Békéscsabán

2019. június 4. 15:24 | behir

A Filharmónia Magyarország szervezésében 2019-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. Ingyenes programokkal, kivételes művészekkel is találkozhat a közönség az országos rendezvénysorozaton. A fesztivál Békéscsabán, Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán várja zeneszerető közönségét lelki feltöltődésre. Különleges programokkal találkozhatnak utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben Pünkösdkor, június 5 és 10 között.

A békéscsabai programok középpontjában az Evangélikus Nagytemplom áll, de a kórusok és a katolikus egyház is kiemelkedő szerepet kap – írja közleményében a Filharmónia Magyarország.

Az eseménysort a Fanfár körülvesz című flashmob indítja a Bartók Béla Zeneiskola rézfúvós együttesének előadásában június 7-én 10:30-tól a Szent István téren és az Andrássy úton. A Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus ad hangversenyt Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével este 19 órától az Evangélikus Nagytemplomban. A kórus már a megalakulása évében aratott nemzetközi versenygyőzelme óta a világ egyik vezető énekkarának számít. A Kodály módszer sikerének világjáró nagyköveteiként koncertjeiken kívül keresett előadói zenei nevelési konferenciáknak, mesterkurzusoknak. A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig.

Június 8-án a Belvárosi Katolikus templomban 18 órától a Páduai Szent Antal Templom Kórusa hallható majd 19 órától a Csabagyöngye Kulturális Központ társszervezésében az Erkel Sándor Kórustalálkozón mutatkoznak be a helyi kórusok a Csabagyöngye teraszán. A békéscsabai programsor június 9-én az ünnepi istentiszteleten folytatódik a nagytemplomban, amelyen a Calandrella Kamarakórus énekel, majd zárásként az érdeklődők egy kivételes előadáson vehetnek részt 11 órától, ahol Ábelovszky László, az Evangélikus Nagytemplom műszaki vezetője mesél a templom rekonstrukciójának kulisszatitkairól.

A programok többsége ingyen látogatható, a június 7-i esti koncertre jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország békéscsabai irodájában, online a jegymester.hu oldalon vagy a koncert előtt a helyszínen.

(x)

 

További programok »

Kultúra

Köszönjük Békéscsaba -"Bye-bye, Gulyi!"

A vírus elleni sikeres védekezést a Békéscsabai Jókai Színház társulata is szeretné megköszönni, így ingyenes nyári estekre várják a kultúrát kedvelő közönséget a TeÁtriumba. Július 20-án Gulyás Attila búcsúkoncertje zárja a "Köszönjük Békéscsaba" sorozatot.
2020. július 14. 00:00
FEL