Egyházmegyei napot tartottak Békéscsabán

2022. október 2. 13:17 | behir.hu

Evangélikus vagyok. És te? A Magyarországi Evangélikus Egyház ezzel a szlogennel készült a népszámlálásra. Október 1-jén, szombaton Békéscsabán a jaminai gyülekezeti teremben gyűltek össze a Kelet-békési Egyházmegye gyülekezeteiből érkező evangélikus hívek, Gyulától Medgyesegyházán át Mezőberényig az egyházmegye minden gyülekezete képviseltette magát az egyházmegyei napon.

Délelőtt röviden az egyházmegye minden gyülekezete bemutatkozhatott, majd az ebédet követően a templomban Zsíros András vezetésével Törökné Podmaniczki Anna Mezőtúrról, Mórocz Ildikó Csanádapácáról és Abelovszky László Békéscsabáról beszélgettek arról, miért is jó az evangélikus egyházhoz tartozni. Mindhárman más utat bejárva jutottak szoros kapcsolatba Istennel és az evangélikus egyházzal, de mindannyian elmondták, hogyan tapasztalták meg az evangélikusok befogadó, nyitott közöségének áldásait.

 

(Fotó: Nagy Zoltán)

(Fotó: Nagy Zoltán)

 

A nap programja a templomban közös áhítattal zárult, melyen Nagy Zoltán, az egyházmegye esperese a hitnek az emberi életben elfoglalt központi szerepéről szólt.

– Az alkalomnak célja volt egyrészt, hogy a Covid-lezárások után most újra együtt legyünk, beszélgessünk, megosszuk egymással az egyes gyülekezetekben megélt örömöket és elénk tornyosuló feladatokat. Másrészt, hogy felhívjuk a figyelmet az ezen a napon elkezdődött népszámlálásra, ezen belül pedig arra, milyen fontos, hogy az evangélikus egyházhoz tartozónak valljuk magunkat – fogalmazott az esperes.

A záróalkalom a lelkészek nem lelkészek elleni focimeccse volt, melyet jó hangulatban, sok szurkoló előtt a lelkészek csapata nyert. A nap résztvevői - lelkészek és gyülekezeti tagok egyaránt - lelkileg feltöltődve, a tágabb közösség áldását megélve viszik tovább az evangélium szolgálatát a gyülekezetekben.

 

További programok »

FEL