Egy szerelem tragédiája a Jókai színpadán

2019. november 21. 15:05 | D. Nagy Bence

Két összeillő ember címmel új darabot állít színpadra a Békéscsabai Jókai Színház. Az alkotók Szécsi Pál és Domján Edit tragikus kapcsolatát zenés színmű formájában idézik fel.

Mindössze tíz hónap: ennyi idő adatott a '60-as évek talán legnagyobb magyar sztárjainak, Szécsi Pálnak és Domján Editnek. Csikós Attila zenés műve, a Két összeillő ember a két híres művész együtt töltött időszakát mutatja be. A darab különlegessége, hogy a színművészek élő zongoraszó mellett énekelhetik el a sztárok legnagyobb slágereit.

A színműnek a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc kamaraterme ad otthont. A kétszereplős zenés darab eseményei kevés díszlet között, bensőséges térben zajlanak. A főszerepeket Komáromi Anett és Nagy Róbert alakítják, akik hónapokon át készültek az előadásra. A felkészülést számtalan hang- és képanyag, valamint Szécsi Katalin, Szécsi Pál testvérének könyve is segítette.

 

Szécsi Pál szerepében Nagy Róbert

Szécsi Pál szerepében Nagy Róbert

 

A darabban elhangzó dalokat Papp Gyula zongorista, az Újszínház zenei vezetője kíséri, aki elmondta, hogy személyes érintettsége miatt is fontosnak tartotta színdarabban való részvételt. Szécsi Pál barátjaként annak idején ugyanis az elsők között értesült az énekes haláláról.

A Két összeillő ember című darab november 22-én debütál a Jókai színházban Tarsoly Krisztina rendezésében.

További programok »

Kultúra

Pribojszki Matyi pénteken élőben jelentkezik

Nehéz idők járnak; a télnek vége, de a köd áll... Az elkövetkezendő napokban szerethető, vidám embereket keresünk meg, akik lélekmorzsákat szórnak a behir.hu virtuális hasábjaira. Ezúttal a csabai származású Pribojszki Mátyás szájharmonikás, énekes, dalszerzőt kerestük telefonon. (Matyi hosszú évek óta Balatonalmádiban él.)
16:14
FEL