Két összeillő ember – Zenés játék Domján Edit és Szécsi Pál szerelméről

2019. május 8. 16:31 | Vágvölgyi Nóra

A közönségbarát stúdiószínházi sorozat jövőre is folytatódik, öt új előadást láthatnak majd a színház szerelmesei. Ezek közül Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékának már az olvasópróbája is elkezdődött.

A színház igazgatója az olvasópróbán hangsúlyozta, az idei évben mind a négy, ahogy ő fogalmazott „közönségbarát” stúdió előadás a vártnál is nagyobb sikereket ért el. A közönség tehát befogadó erre a műfajra. Éppen ezért a következő évadban is válogathat majd a publikuma kétszemélyes darabok közül.

Az ilyen kevés szereplős előadások próbára teszik a színészeket, de ezt a társulat tagjainak kivétel nélkül sikerült megugorniuk - hangzott el az olvasópróbán.

Csikós Attila Két összeillő ember című darabjától is ezt várják a készítői.  A zenés színmű Domján Edit és Szécsi Pál szerelméről szól, melynek rendezői feladatait Tarsoly Krisztina vállalta el. A rendező, mint mondja, örömmel mondott igent erre a feladatra, hiszen két tehetséges, mindenki által ismert ember találkozásáról szól.

– Az ő szerelmük olyan mély és súlyokkal bíró kapcsolat volt, amiről érdemes darabot írni, érdemes megmutatni és ajándékba adni a nézőknek. Ez egy örömjáték lesz mindannyiunknak. Ugyanakkor nehéz feladat is színpadra vinni, de mi szeretjük a kihívásokat - fogalmazott Tarsoly Krisztina.

Nagy Róbert elmondta, hogy már 2012-ben felmerült a darab ötlete, melyet a Szécsi Pál életéről szóló naplórészletek ihlettek.

– Ekkor sikerült összeraknom az életrajzi könyvekből és naplórészletekből egy darabot, amit 2012-ben be is mutattunk a szarvasi közönségnek. Azóta a jogtulajdonos is áldását adta a darabra, és így idén egy kőszínházi előadás is megszületik belőle – árulta el a színművész.

Szécsi Pál szerelmét, Domján Editet Komáromi Anett alakítja majd. A békéscsabai színésznő kiemelte, nagy kihívást jelent egy ikont megszemélyesíteni a színpadon. Éppen ezért már most elkezdte kutatni az egykori énekes-színésznő életét.

Az egyfelvonásos előadás bemutatója október elején lesz.

 

További programok »

Kultúra

A peca köszöni, él és virul

A héten és a jövő héten 20-20 fővel, ezerrel „akaszt” a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban formálisan „tanyázó” Horgász tábor. Formálisan, hiszen a csodaszép intézménytől körülbelül 100 méterre ott fut az Élővíz-csatorna, azaz a csabai pecások paradicsoma.
2020. július 7. 18:33
FEL