Egy nyomozó akadályozta meg, hogy elmeneküljön az ittasan balesetező sofőr

2021. október 1. 13:04 | behir.hu

Ittas vezetésért korábban már elítélt férfi szenvedett balesetet Békéscsabán. Az ütközés után tovább akart menni, de egy nyomozó elvette a kocsija indítókulcsát és a baleset szemtanújának segítségével feltartóztatta. A rendőrség kezdeményezte, hogy a férfit újra állítsák bíróság elé.

Villanyoszlopnak ütközött autójával egy ittas férfi augusztus 7-én este Békéscsabán, a Kereki út és a Fiumei utca kereszteződésében. A közelben volt egy szabadidejét töltő nyomozó, neki szólt egy szemtanú, hogy baleset történt. A nyomozó a tanúval azonnal az autóhoz ment és megkérdezték a férfit, hogy megsérült-e. Nem volt semmi baja, de látszott rajta, hogy erősen ittas, ezért a rendőr felszólította, hogy szálljon ki a kocsiból. Amikor ezt megtette, a nyomozó kivette a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot és zsebre tette, majd értesítette szolgálatban lévő kollégáit a történtekről. Közben a férfi visszaült az autóba és a pótkulccsal be akarta indítani, el akart hajtani. A rendőr újra felszólította, hogy szálljon ki, de nem akart, ezért a baleset szemtanújának segítségével kivette a vezetőülésből és nem engedték el.

A 44 éves békéscsabai férfit előállították, a vizsgálatát végző orvos súlyosan ittasnak minősítette. Nem először vezetett ilyen állapotban, korábban is intézkedtek vele szemben a rendőrök és a Békéscsabai Járásbíróság idén június 23-án nyolc hónapra el is tiltotta a járművezetéstől.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi újabb ügyét az ittasságot bizonyító igazságügyi szakértői vélemény beszerzésével együtt kevesebb, mint két hónap alatt feldolgozta és javaslatot tett az elítélt ismételt bíróság elé állítására. Ehhez az iratokat a rendőrség szeptember 30-án elküldte az ügyészségre.

További programok »

Kék hírek

Randalírozott, lopott és egy idős férfit is kihasznált egy sarkadi nő

A Gyulai Járási Ügyészség két rendbeli kifosztás bűntette, garázdaság vétsége és szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves, többszörösen büntetett előéletű sarkadi nő ellen. Az egyik kifosztást édesanyjával, egy 56 éves, szintén büntetett előéletű nővel közösen követte el, így vele szemben is vádat emelnek.
06:21
FEL