Egy hét és irány a kisvasút! 

2016. május 17. 16:10 | Laczkó Viktória

Több probléma is jelentkezett a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar megnyitása körül, de úgy tűnik ezeket sikerül áthidalnia az üzemeltetőnek. A végéhez közelegnek a munkálatok, lassan minden a helyére kerül.

3 évvel ezelőtt nyert 181 millió forint vissza nem térítendő támogatást a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar létrehozására. Az azóta eltelt időben több nehézséggel néztek szembe, azonban hamarosan a finisbe érnek a beruházással. A támogatás mellett közel 10 millió forint önerőre is szükség volt.

A tavaly októberre tervezett nyitás körül több probléma is felmerült „Sajnos rajtunk kívül álló okok késleltettek bennünket, ugyanis olyan hibák merültek fel a kivitelezés során, ami miatt a használatbavételi engedélyt még csak ebben az évben, január közepén kaptuk meg. Még egy másfajta munkálatokat is el kellett végezni, ami két hete történt meg. A talpfákat le kellett cserélni, mert az nem volt megfelelő.” - mondta el Sós Imre, a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület ügyvezetője.

A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron kiállítótér, vendéglő, bringóhintó és kerékpárkölcsönző várja majd a vendégeket. A tervek szerint május 25-én ténylegesen megnyithatnak. 

FEL