Egy géniusz története újra a Munkácsyban

2019. január 20. 16:13 | behir

A Munkácsy Mihály Múzeum 2019. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 18 órai kezdettel ismét bemutatja az Egy géniusz története. Munkácsy Mihály életútja című virtuális kiállítást a múzeum Múzsák Termében.

Egy, a maga nemében egyedülálló kiállítással örvendezteti meg a közönséget a Munkácsy Mihály Múzeum a világhírű festőművész születésének 175. évfordulóján. Elkészült az a festőóriás életútját végigkísérő virtuális tárlat, amelyet speciális vizuális élményt biztosítva, egyszerre három nagyteljesítményű projektor segítségével, hatalmas vetítőfelületeken mutatjuk be a nézőknek.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum – mint ismeretes – a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteménye cím birtokosaként a festő kultuszának ápolását mindenkor kiemelt feladatának tekinti. Színvonalas kiállítási és könyvkiadási tevékenysége mellett azonban most egy különleges meglepetéssel szolgál a Munkácsy Mihály személye és életműve iránt érdeklődők számára.

A virtuális kiállítás egy olyan bemutató, amely végigtekint Munkácsy Mihály fordulatokban és érdekes eseményekben bővelkedő életútján, a közönség elé tárja rendkívül gazdag életművét, miközben – amint azt korunkban már megszokhattuk – információk sokaságával bombázza a nézőket. A film vetítése nem helyhez kötött, ugyanúgy megtekintheti a közönség a festő nevét viselő múzeumban, más múzeumokban, könyvtárak előadótermeiben, művelődési központokban vagy akár kulturális fesztiválok csarnokaiban is.

A bemutató bőséges képanyagát a vetítés csaknem ötven perces időtartamában a kor hangulatát megidéző zenei aláfestés, tényeket, eseményeket, érdekességeket felvonultató narrációs szöveg és a történéseket szemléletesebbé tevő idővonal kíséri.

 

Forrás: munkacsy.hu

 

További programok »

Kultúra

A Színészválogatott is játszott Mezőmegyeren, a családi napon

Egész napos rendezvényre várták a megyerieket és a csabaiakat a mezőmegyeri sport komplexumba hétfőn, a kora délelőtti óráktól. Napközben a színpadon Hevesi Imre, Balázs Pali, este Tabáni István énekelt, a nagypályán a Színészválogatott focistái rúgták a bőrlabdát.
2019. augusztus 19. 19:14
FEL