Egy egész hétvége a mozdonyokról és a vasútmodellekről fog szólni Békéscsabán

2022. szeptember 22. 16:41 | Szabó Judit

Szeptember 23-25-e között már tizennyolcadik alkalommal hívják életre a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Háza a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást és Mozdonyparádét. A szervezők egész hétvégén programokkal készülnek az érdeklődőknek.

Kucseráné Szabó Mária az intézmény vezetője a 7.Tv Aktuális című műsorában kiemelte, hogy ez már nemcsak egy kiállítás, hanem egy találkozó is. Az évek alatt kialakult egy folymatosan visszatérő kiállító társaság, akik barátként üdvözlik egymást a a találkozón. A szervezők arra törekednek, hogy minden évben valami újdonsággal is várják az érdeklődőket. 

– Ebben az évben is sikerült egy picit megújulni. Új legókiállítót hívtunk, aki élethű vasútmodellekkel érkezik majd. Mi is kíváncsian várjuk. Emellett a szombati napon reméljük, hogy a mozdonyparádéra újabb mozdonyokat delegálnak a magánvasutak és a MÁV is – fejtette ki Kucseráné Szabó Mária

Az intézmény vezetője elmondta azt is, hogy pályaorientációs céllal képviselteti magát a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum, hiszen az intézmény a képzéseivel kapcsolódik a vasúthoz. A pályafelügyelet pedig olyan előadást és tájékoztatót tart majd, amivel arra hívják fel a figyelmet, hogyan lehet kerékpárt szállítani a vonaton. 

A programok három helyszínen zajlanak majd: aVoke Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban, a békéscsabai vasútállomás egykori várótermében, valamint a békéscsabai vasútállomás rakodóterületén (szombaton).

Pénteken és szombaton  9:00-18:00 óráig, vasárnap  9:00-16:00 óráig, a mozdonyparádén szombaton 10:00-16:00 óráig várjál az érdeklődőket. A behir.hu oldal programajánlójában bővebb információkkal is szolgálunk. 

A Kucseráné Szabó Máriával készült Aktuálist itt is megtekinthetik: 


További programok »

FEL