Egy csokorba fogta a jaminaiakat a Rejtőzködő tehetségünk című kiállítás

2023. szeptember 30. 12:36 | Csiffáry Zsuzsanna

A Jaminai Közösségi Házban új kiállítás nyílt meg pénteken délután, Rejtőzködő tehetségünk címmel. Pető Ibolya, az intézmény vezetője kiemelte, a tárlat célja a művészettel foglalkozó jaminaiak összefogása volt.

A rendezvényen Pető Ibolya köszöntötte a megjelenteket, majd Mészáros Zsuzsa művészetpedagógus az alkotók munkásságára kitérve felhívta a figyelmet a tárlat sokszínűségére és minőségére. A tárlat anyaga tíz alkotó munkájából állt össze, amely rámutat a területen élők sokszínű kreativitására. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A közösségi ház vezetője, a kiállítás megálmodója hangsúlyozta, nem titkolt célja volt a kiállítással, hogy összefogja a jaminai alkotókat és felhívja a figyelmet a rejtőzködő tehetségekre. Szerette volna, hogy mindenki figyeljen oda a másikra a szokásosnál kicsit jobban. Megerősítette azon gondolatát, hogy a kiállítás kivitelezésben, témaköreiben is egyedülálló.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Mészáros Zsuzsa méltatása után Pető Ibolya, az alkotókat egy-egy szál rózsával köszöntötte. A tárlat október 20-ig a Jaminai Közösségi Ház nyitvatartási idejében látogatható.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL