Egri csillagok születnek

2019. november 25. 15:49 | D. Nagy Bence

„Vicuskák és Gergők” tucatjai jelentkeztek a Békéscsabai Jókai Színház felhívására. A jövő év elején bemutatandó Egri csillagok című musical gyerekszereplő-válogatását november 21-22-én tartották.

Gárdonyi Géza regényének máig leghíresebb feldolgozása az 1968-as, Várkonyi Zoltán rendezte filmadaptáció, Sinkovits Imre felejthetetlen alakításával. A Jókai színház a jól ismert történetet hamarosan musical formájában állítja színpadra, a darabhoz nemrég gyerekszereplőket hallgattak meg az alkotók.

Seregi Zoltán színházigazgató elmondta, több, mint negyven gyermek jelentkezett a szereplőválogatásra, amely így két napot vett igénybe. Vicus és Gergő szerepére két-két színészpalántát választanak ki. A kettős szereposztás az esetleges lebetegedésekből fakadó kiesések miatt szükséges – tette hozzá az igazgató.

Katkó Ferenc, a darab rendezője kiemelte, hogy a jelentkezők közül mindenki felkészülten érkezett. A kiírásban szereplő kitételeknek megfelelően a gyerekek dalt és verset tanultak, valamint a meghallgatás részét képező szituációs játékra is felkészültek. Bár a regény elején 5 és 7 évesek a gyerekek, a musicalhez 7 és 11 év között kerestek színészeket. A korhatár feljebb emelésére elsősorban a szövegtanulás nehézségei miatt volt szükség, indokolta a rendező.

A végleges döntés előtt az alkotók még visszahívják azokat, akiket a legjobbnak ítéltek. Az Egri csillagok musical olvasópróbái várhatóan december elején kezdődnek el.

 

(A borítókép forrása: MAFILM)

További programok »

Kultúra

Ando György: Öröm, hogy újra megnyithatott a múzeum

Június 23-án újra megnyitotta a kapuit a Munkácsy Mihály Múzeum. Az újranyitás körülményeiről és a tervezett programokról beszélgetett Ando Györggyel, az intézmény igazgatójával Tóth Bianka a 7. Tv Aktuális című műsorában.
14:14
FEL