Egész Csaba teker, csak az a galád KRESZ…

2023. február 25. 09:27 | Such Tamás

Az egyik gazdasági lap szerint jelentősen nő a hazai utakon a biciklisek száma: 56 százalékunknak van kétkerekű járműve. Nem úgy, mint Békéscsabán. Itt már a pandémia és a benzináremelés előtt is sokan bringáztak.

– A pandémia alatt a híradások mind arról szóltak, hogy hazánkban mennyire meglódult a kerékpárok száma – mondja Ollári Zsolt, a Lencsésin működő Bringabolt vezetője. – Miközben az üzletben ezt nem vettük észre, mert alapból Békéscsabán sokan bicikliznek. Nem volt az a nagy bumm, mint Budapesten, hogy „Jaj, ne üljünk buszra, mert elkapom a covidot, inkább vegyünk egy bicajt”.

 

Az Olimpia – Kerékpározók szobor – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Egyre többen hajtanak Csabán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hozzáfűzi, lényegében azért népszerű Csabán a bringázás, mert nincsenek távolságok, sík a terület és mindig találsz parkolóhelyet. Ráadásul a városi kerékpárút-hálózat is folyamatosan bővül. – Noha a minőségük olykor hagy némi kivetnivalót maga után – jegyzi meg.

***

– Vajon az üzemanyagárstop eltörlését követően mennyire nőtt meg a biciklisek száma Békéscsabán? – tettem fel a kérdést Horváth Lászlónak. Az egyik békéscsabai autósiskola vezetője szerint nem sokat változott a helyzet, hiszen eddig is nagyon sokan tekertek a városban.

 

Horváth László önkormányzati képviselő, közlekedésbiztonsági szakember

Horváth László – Fotó: behir.hu

 

– A kerékpárosok viszont még mindig borzalmasan közlekednek. Az a baj, hogy amikor egy sofőr átül a biciklire, akkor ugyanazokat a hibákat elköveti, mint a többi kerékpáros – fűzte hozzá.

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL