E-sport versenyt rendeztek Békésen

2017. november 28. 13:42 | behir

E-sport versenyt rendeztek múlt szombaton Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

10 csapat, 5 taggal: ők mérkőztek meg szombaton, Békésen a League of Legends bajnokságon. Az E-sport rendezvényre Békés megye egész területéről érkeztek kezdő és veterán játékosok, hogy hazavihessék a külön erre az alkalomra készített kupákat és érmeket, valamint a győzteseknek járó további értékes nyereményeket. De a szervezést biztosító Time2Ace csapata más különlegességgel is készült a látogatók és a versenyzők számára.

– Minden egyes játékosnak megvan a saját pozíciója, szerepe. Ez is igényel egy bizonyos fokú kommunikációt a játékosok között. Ott kell lenni fejben, észben kell tartani, hogy a játék éppen melyik szakaszában jár. Figyelni kell az ellenfelet, hogyan viselkedik, hogyan mozog a pályán. Ha így nézzük, ez egy érdekes és nehéz játék – mondta a Time2Ace játékosa, Szente Áron.

A versenyen résztvevő csapatoknak lehetőségük volt arra, hogy a lejátszott mérkőzésüket két, az E-sportban jártas, profi szinten is elismert játékos és menedzser elemezze ki. Így a játékosok olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak, ami Békés megyében és az országban is egyedülállónak számít. Ezen felül pedig a versenyt élőben lehetett követni az interneten, ahol a közvetítést két profi kommentátor tette színesebbé a nézők számára. Világszerte ezek a játékok mára szimbólumokká váltak és egyre több embert hódítanak meg.

– Világszinten már azt lehet elmondani, hogy a játék az NBA-t megszégyenítő nézettséget produkál. Kínában külön tanítják, Dél- Koreában nagyon magas szinten űzik, míg Amerikában már sport-ösztöndíjakat alapítottak ezekre a játékokra – fejtette ki Kutyej Dániel.

A League of Legends bajnokság első három helyezettjének járó érmeken és kupákon kívül gazdára talált még az Xbox-on lejátszott Konzol-bajnokság győztesének járó kupa, továbbá a thevrgamer.hu jóvoltából a rendezvényen lehetőség volt kipróbálni az egyedülálló VR (Virtuális Valóság) élményt is.

 

 

További programok »

Itthon

Hivatalosan is elkezdődött a madáretetési szezon

Elkezdődött az énekesmadár-etetési időszak fő szezonja, amely hazánkban az első őszi fagyok beköszöntétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma a tél keménységétől, a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.  
18:14
FEL