Dupla áldás: ikerborjak érkeztek Montág-pusztára

2022. november 24. 14:16 | behir.hu

November 21-én jöttek világra az idei első magyar szürke szarvasmarha ikerborjak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Montág-pusztai Állattartótelepén.

A két jövevénynek egy már többször ellett, tizenkét éves tehén adott életet. Az anya a korábbi években is mindig szép, egészséges borjakat nevelt, ám az idei az első ikerellése. Minden alkalommal gondos szülőnek bizonyult, bizonyára most sem lesz ez másképp.

Az ikerborjak testtömege 20-25 kg körül van, ez természetesen valamivel kevesebb, mint amikor csak egy utód jön a világra. Mindketten világos pirók színűek, szépek, egészségesek.

Az ikrek váltivarúak, tehát az egyik üsző, a másik bika. Az ikerellés ritka, az esetek 1-2 százalékában fordul elő. A KMNPI Montág-pusztai telepén az idei ellési szezonban eddig 47 magyar szürkemarha borjú érkezett, közülük 29-en már egyedi jelölést (krotáliát) is kaptak.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL