Drámapályázat a rendszerváltoztatásról

 

Tragédia, komédia és színmű kategóriában várnak műveket.

 

A Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat az elmúlt években számos módon (kortárs magyar évad, drámaíróverseny, egyfelvonásos drámapályázat, drámai szövegművek publikálása stb.) bizonyította már, hogy elkötelezett támogatója a kortárs magyar dráma ügyének. Újabb drámapályázatával egyrészt ismét a kortárs drámaírókat próbálja új mű alkotására sarkallni, másrészt szeretne hozzájárulni a 30 évvel ezelőtt történt rendszerváltoztatás folyamatának jobb megértéséhez és méltó irodalmi, színházi megörökítéséhez.

Ezúttal arra kérik az írókat, hogy olyan drámai művel vegyenek részt a pályázaton, amely a rendszerváltoztatáshoz valamilyen módon kapcsolódik. Közelmúltunk e meghatározó politikai, gazdasági és társadalomtörténeti eseménysorozatával, folyamatával való színpadi szembenézés bármilyen formáját lehetségesnek és jogosultnak tartják (akár a zenéset is), így műfaji megkötés a pályázattal kapcsolatban nincs.

A pályázatot nem véletlenül hirdették meg 2017. április 4-én, ahogy a művek beadásnak határideje sem véletlenül 2017. november 7-e, az eredményhirdetés időpontja pedig 2018. április 4.

Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, valamint színpadon még be nem mutatott művel lehet.

A zsűri tragédia, komédia és színmű kategóriában ítél oda díjat, amely kategóriánként 3-3 millió forint.

A színház a díjazott művek bemutatási jogát, a Bárka folyóirat pedig a nyomtatott közlés jogát magának tartja fenn.

 

A pályázatokat három nyomtatott példányban várják a következő címre:

Békéscsabai Jókai Színház

5600 Békéscsaba, Andrássy út 1–3.

Ugyanakkor elektronikus formában is kérik eljuttatni a drámaszövegeket a következő címre: dramapalyazat@jokaiszinhaz.hu

Mindkét pályázati küldeményt a szerző bemutatkozó kísérőlevelével kell ellátni, amelyben a névnek, címnek, telefonszámnak, internetes elérhetőségnek kötelezően szerepelnie kell.

Megosztás:

Címke: , , ,