Dömötör Csaba: Gyula térségének legszebb napjai még előttünk vannak

2021. október 21. 20:53 | Such Tamás

Sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot tartott csütörtök este Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Alt Norbert alpolgármester a fürdővárosi Vigadóban.

– 2022 tavaszán hazánk aközött választhat, hogy a jövőre szavaz, vagy visszakanyarodik a múltba – fogalmazott Dömötör Csaba. – Ugyanis, ha megnézzük a baloldalon felsorakozó jelölteket, akkor nem túlzás azt állítani, hogy a múlt ismét kopog az ajtókon – akárcsak négy és nyolc éve. Ugyanazt a kudarcos politikát ajánlják, ami már egyszer csődközelbe vitte az országot.

Hozzátette, amikor ez a kormány megkezdte a munkáját, Gyula és környékén közel 12 százalékos volt a munkanélküliség; a járvány előtti időszakra ez a szám 5 százalékra csökkent. Megemlítette, 2010-ben 73 milliárd forint értékű beruházás érkezett a térségbe, ez most elérte a 178 milliárdot.

 

Dömötör Csaba és dr. Kovács József – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Dömötör Csaba és dr. Kovács József – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Megemlítette, az M44-es gyorsforgalmi út közelebb hozza az ország minden térségét Békéshez, azonfelül biztonságosabbá teszi a közeledést.

Továbbá elmesélte, a nap folyamán közösen meglátogatták az épülő Airbus gyárat, amely újra felhelyezi Magyarországot a légiipar és a haditechnika térképére. Zárójelben megjegyezte: a közeljövőben a családjával inkognitóban visszatér majd a gyönyörű Almásy-kastélyba.

– Hazánk és Gyula térségének legszebb napjai még előttünk vannak – jegyezte meg.

Görgény Ernő az elhangzottakhoz hozzáfűzte. örül, hogy személyesen megmutathatták az államtitkárnak a nem egyszer sorsfordító beruházásokat.

– A Vigadó egy nagyon erős üzenetértékkel bíró helyszín: 1884-ben adták át, de 2010-re már egy rendkívül leromlott műszaki állapotba került, ahol már semmilyen közösségi élet nem zajlott.

Hozzátette, hogy a Bajnai Gordon által vezetett baloldali kormánynak lehetősége volt arra, hogy támogassa a Vigadót és a környékét, mégsem tette.

– Azt követően egy új pályázatot nyújtottunk be – folytatta –, amelyet az Orbán-kormány már viszont támogatott. Mindennek következtében ez a „szlömösödött” városrész új életre kelt.

Dr. Kovács József megjegyezte, Gyula az utóbbi 12 évben mindig az ország első öt turisztikai célpontjának az egyike volt – mindez nagyon előkelő helyet jelent.

 

További programok »

FEL