DK: Nem jár taps a fejlesztésekért

2016. május 2. 15:34 | Zsíros András

Kaposi László szerint teljesen természetes folyamat, hogy az állam a polgáraitól adó formájában beszedett közpénzből visszajuttat a települések fejlesztésére. Ezt – ahogy a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője fogalmazott – nem jutalmazná külön tapssal.

Az M44 gyorsforgalmi úttal kapcsolatban Kaposi László felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején 700 kilométer autópálya épült.

A hűtőház működtetésével kapcsolatban kiemelte, az nem történhet állami pénzen, befektetőt kell hozzá találni. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseket észszerűen és felelősségteljesen kell megvalósítani. Példaként hozta fel a létesítendő új sportuszodát, amivel kapcsolatban megjegyezte, van már a városnak uszodája, aminek fenntartása évi 100-110 millió forintba kerül. Úgy fogalmazott, a programban megvalósuló beruházások esetében nem látja, honnan lesz pénz az üzemeltetésükre. Üdvözölte ugyanakkor a vásártér fejlesztését, aminek hatása reményei szerint a város bevételi oldalán jelentkezhet.

Az Öveges-programmal összefüggő, majdnem ötven millió forintos visszafizetési kötelezettséggel kapcsolatban elmondta, nem látja, hol keletkezett a probléma. Kiemelte, a jogi, ügyrendi és ellenőrző bizottság vizsgálatot indít az ügyben.

Az Egyensúly AE Egyesület visszalépését a konzorciumi partnerségtől nem érti a képviselő, elmondása szerint ő ugyanis csak a döntéshozókat vonta kérdőre, nem magát az egyesületet. Emlékeztetett, egy korábbi televíziós interjúban fogalmazta meg kérdésként, mi indokolta az egyesület kiválasztását, hogy a TOP egyik intézkedéseként a város rendelkezésére álló 50 millió forintból 17 milliót biztosítanak nekik. Kaposi László elnézést kért az érintettektől, amennyiben úgy fogalmazott, hogy a támogatást már megkapta az egyesület.

FEL