DK: gyanúsak a választókerületi célelőirányzat költései

Feljelentést tett Kaposi László

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője. Kaposi László gyanúsnak tart bizonyos választókerületi célelőirányzatokkal kapcsolatos költéseket, ezért döntött úgy, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Az összes képviselő javaslatot tehet bármely választókerület vonatkozásában a választókerületi célelőirányzat felhasználására – ez áll abban az önkormányzati rendeletben, amelyet még 2007-ben hoztak, miután megszűntek a képviselői alapok. Nemrég Kaposi László 3 kerülettel kapcsolatosan információkat kért ki a polgármesteri hivataltól, erről először a keddi közgyűlésen, napirend előtti felszólalásában beszélt. Mint mondta, a 3-as, 4-es, illetve 7-es kerületeket vizsgálta. Előbbi kettőt azért, mert lakóhelyéhez, illetve ahhoz a Lencsési rész-önkormányzathoz tartozik, amelyben ő is dolgozik, utóbbira pedig mint elmondta, a lakosság hívta fel a figyelmét. 

A képviselő szerint nem magánházak, bizonyos klubok, vagy éppen  rendezvények támogatására kellene költeni ezeket az összegeket. Mint mondta, sport célra külön forrást fordít a város, de ott vannak a TAO pályázatokból származó pénzek is. A politikus azt is hozzátette: "fideszes képviselők kampányára megy el a választókerületi célelőirányzat" – ez pedig felháborodást keltett benne, fogalmazott. A DK politikusa úgy véli: egy 5 éves önkormányzati ciklusban 350-400 millió forintot használnak fel szabálytalanul.

A politikus hozzátette: éppen ezért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, illetve azért, hogy megspóroljon egy elhúzódó, bizottsági vizsgálatot.

Megosztás:

Címke: , , , , ,