Diákok kerültek kórházba mérgezés gyanúja miatt

2016. július 4. 15:50 | behir.hu

Közel 100 gyermek került a békéscsabai és a gyulai kórházb megfigyelésre, miután címerezni voltak Battonyán. Vasárnap délután valamennyi fiatalt buszra ültették és több kórházba vitték őket, mert felmerült a gyanúja, hogy vegyszermérgezést szenvedhettek.

Információink szerint az egyik nagy gazdálkodó dombegyházi földjén erdélyi gyerekek címereztek. Azonban ezelőtt egy tévedés következtében a szomszédos földeken éppen növényvédelmet végző szakember véletlenül erre a földre is "ráment". 

Felmerült a mérgezés gyanúja és többeket is kórházba szállítottak, bár a hírek szerint úgynevezett munkaegészségügyi várakozási időt nem igénylő növényvédő szerrel permeteztek a területen.

Megkeresésünkre dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa elmondta, mérgezés gyanújával szállítottak be 33 fiatalt Gyulára, 36 diákot pedig Békéscsabára, de az elvégzett vizsgálatok nem igazolták a mérgezést, laborleleteik megfelelőek voltak. Megfigyelés után hétfő délután a gyerekek el is hagyhatták a kórházakat.

 

FEL