Diáknaptárakat adott a tanulóknak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2021. szeptember 10. 16:39 | Szász Borisz

Ötödik alkalommal adta át a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a diáknaptárakat a pályaválasztás előtt álló Békés megyei diákoknak. Minisztériumi célforrásból 2000 darab készült a népszerű kis könyvből.

Megyei szinten mintegy negyven településen, ötven iskola nyolcadik osztályos tanulói jutnak hozzá a diáknaptárhoz.

– Ez segíti a tanulók pályaválasztását, másrészt fontos információkat is tartalmaz – mondta el az Erzsébethelyi Általános Iskola, Rózsa utcai telephelyének intézményvezető-helyettese. Bozóné Gecsei Csilla kiemelte, hogy minden pályaválasztással kapcsolatos esemény benne van a diáknaptárban.

Galéria

– Ez a naptár egy első lépés, mellé biztosítunk üzemlátogatásokat, szülői értekezleteket, osztályfőnöki órákat, ami így egy folyamatra fűzi fel a lépéseket, amelynek eredményeként a diákok felelősen tudnak iskolát választani – hangsúlyozta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője.

Mészárosné Szabó Anna kiemelte: 14-15 évesen egy diák nem tud egyedül dönteni, vagy ha egyedül dönt, akkor akár rossz döntést is hozhat a továbbtanulást illetően. Éppen ezért osztályfőnöki óra és szülői értekezlet formájában is tájékoztatják a gyereket, szülőket, és ezt az iskolák térítésmentesen igényelhetik. 

A program és a kiadvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

További programok »

Oktatás

Pályázott, nyert és Franciaországban bővíthette tudását a gyulavári Gellén Anna

A budapesti Francia Intézet óraterv-készítő pályázatán második helyezést ért el, és ennek köszönhetően júliusban módszertani képzésen vehetett részt Vichyben a Gyulaváriban élő Gellén Anna, a Szegedi Tudományegyetem ötödéves, angol-francia tanár szakos hallgatója. Annával friss élményeiről és a terveiről beszélgettünk.
2022. augusztus 12. 10:25
FEL