Diáknaptár egy okos döntés mellé

2019. szeptember 16. 16:10 | Sipos Gábor

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is segíti a Békés megyei általános iskolák végzős diákjait. A pályaválasztási információkkal, határidőkkel és dátumokkal tűzdelt kisfüzetet a napokban kapják kézhez a nyolcadik osztályos diákok.

Hasznos kiskönyvvel lepték meg a békéscsabai, Petőfi utcai végzős diákokat az iparkamara munkatársai hétfőn. A füzetben igyekeztek olyan információkat összesűríteni, amelyek tudnivalókkal szolgálhatnak a továbbtanuláshoz.

A Békés megyei általános iskolákba kétezer tájékoztató jut a végzős tanulóknak, illetve egy határon átívelő pályázat segítségével a külföldi magyar gimnazistáknak további kétezer juttatnak majd el. A kiskönyv rengeteg segítséget adhat a cseppet sem könnyű pályaválasztáshoz.

– Szerintem nagyon nagy nyomás nehezedik a diákokra, mert akkor, amikor pályát választanak, azt a mai napig véglegesnek tekintjük. Nagyon nehéz szívvel változtatnak, ha nem sikerül jól dönteni – nyilatkozott az egyik végzős osztály osztályfőnöke, Máhler Hajnalka.

 

Diáknaptár (Fotó: Sipos Gábor)

Diáknaptár tájékoztató a Petőfi Utcai Általános Iskolában (Fotó: Sipos Gábor)

 

A 2019-es már az iparkamara harmadik ilyen kiadványa. A visszajelzések pozitívak mind a tanárok, mind a diákok részéről, mondta el Mészárosné Szabó Anna. A szervezet igyekszik már ötödikes osztálytól kezdve felkészíteni a diákokat és szüleiket a tudatos pályaválasztásra.

– Ez a diáknaptár figyelmezteti az időpontok közeledésére a gyerekeket, így tudják, hogy mennyi idejük van dönteni vagy gondolkozni a döntésen. Mivel mi iparkamara vagyunk, ezért a szakképzésre vonatkozó információkat is elrejtettük a füzetben – emelte ki a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője.

A tájékoztató kiadvány borítója előre megfontolt szándékkal hasonlít egy mobiltelefon kijelzőjéhez, hisz ez a korosztály már a digitális világba született. Az innovációt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szakképzési nívódíjra terjesztette fel a tavalyi évben.

FEL