Diákbajnokság Békéscsabán

267 fiatal kick-boxos lép küzdőtérre.

Április 9-én 11 órakor kezdődik Békéscsabán, a Kick-box Diákbajnokság Országos Döntője, a Városi Sportcsarnokban. Már előzetesen nagy érdeklődés jellemzi ezt a versenyt, hiszen 267 versenyző nevezett, és sokan két szabályrendszerben is elindulnak.

Hat küzdőtér működik majd egyszerre, és egész nap zajlanak majd a mérkőzések. A verseny részeként rendezik meg az Arcanium Kupa utánpótlás csapat bajnokságra, ami valószínűleg nagy csatát jelent majd minden korosztályban a megállításos point-fighting szabályrendszerben.

A Diákbajnokságon három szabályrendszerben, a minden találatnál a pontokat megállító pointfighting, a folyamatos félerejű küzdelmet jelentő light-contact és a folyamatos, combrúgást is engedélyező kick-light szabályrendszerben csapnak össze a versenyzők. A gyermek, kadet 1, kadet 2 és junior korosztály azt jelenti, hogy nyolctól tizennyolc éves korig lépnek küzdőtérre a honi utánpótlás legjobbjai. Nem csak a kick-boxosok, hiszen más harcművész irányzathoz tartozók is csatasorba állnak, hiszen a verseny nyílt. A tétet emeli, hogy ez a verseny az egyik pontszerző, ranglista verseny a versenyidény folyamán az utánpótlás részére. A ranglista vezetők vívják majd ki a jogot az indulásra az augusztus végi, az írországi Dublinban megrendezendő Junior és Kadet Kick-box Világbajnokságon. 

A verseny ingyen megtekinthető, a rendező Békéscsabai Lakótelepi SE szeretettel várja a nézőket.

Megosztás:

Címke: ,