DAREH: Új koncepció a hulladékgazdálkodás területén

2016. szeptember 7. 08:37 | Mikóczy Erika

A Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) tagjai közül 39 önkormányzat képviselői szeptember 6-án, egy tanácskozás keretében megtárgyalták a DAREH jövőbeli fenntartható működése érdekében a térségi hulladékgazdálkodási rendszer koncepciójának tervezetét – tájékoztatatta portálunkat Vantara Gyula országgyűlési képviselő.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a DAREH munkaszervezete által eddig készített előterjesztések nem felelnek meg a társulás taggyűlése azon határozatának, amellyel a hulladékgazdálkodási rendszer üzemeltetési koncepciójáról döntöttek. Még fontosabb, hogy a jelenlévők között abban is egyetértés volt, hogy a DAREH munkaszervezete által elindított folyamatok nem teszik fenntarthatóvá a térség hulladékgazdálkodási rendszerének működtetését.

A tanácskozáson több polgármester is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a DAREH elnöke által jegyzett előterjesztések veszélybe sodorhatják a térségben a szemétszállítás biztonságát. A tanácskozáson jelen voltak Vantara Gyula és Dankó Béla országgyűlési képviselők is, akik támogatásukról biztosították az eseményen részt vevő önkormányzati vezetők álláspontját. Az ülésen felszólalt Hajnal Zsolt, az NHKV Zrt. szakmai vezérigazgató-helyettese, akinek véleménye szerint a tárgyalt szakmai anyag alkalmas a fenntartható üzemeltetés feltételeinek biztosítására. A jelenlévők végül elfogadták azt az üzemeltetési koncepciót, amelyet ágazati szakértők készítettek a térség számára, és ezt javasolni fogják majd elfogadásra a DAREH taggyűlése számára.

Ezek is érdekelhetik

FEL