Dankó Béla: A magyar reformok működnek

2016. február 7. 15:11 | behir.hu

Adócsökkentés, otthonteremtési támogatás, bürokráciacsökkentés. Ezeket a kormányzati reformokat helyezte a középpontba sajtótájékoztatóján Dankó Béla. Az országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: ezekkel az intézkedésekkel a családok és a magyar emberek könnyebb mindennapjait kívánja segíteni a kormány.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a három vagy több gyermekes családok 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak új lakás építéséhez vagy vásárlásához, de 10 millió forintos állami támogatású hitelt is igényelhetnek. A kormány egyik fő célja 2016-ban a családok támogatása annak érdekében, hogy a magyar szülők több gyermeket tudjanak vállalni.

- Az új lakások építésénél az áfa 27 %-ról 5 %-ra csökken le, illetve kétgyermekes családok esetében az adókedvezmény 10 ezer forintról 12 ezerre emelkedik, amely 2019-ig folyamatosan nő majd – emelte ki Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Az országgyűlési képviselő a bürokráciacsökkentő programmal kapcsolatban kiemelte, a kormány év elején több illeték díját is eltörölte, ezzel is segítve az egyszerűbb ügyintézést. Dankó Béla mindemellett hozzátette, bruttó 111 ezer forintra nő a minimálbér, emelkedik a közszférában dolgozók bére, illetve kiemelt figyelmet kapnak az egészségügyben, valamint a szociális szférában dolgozók.

- A bérkiegészítés egy szakmunkás végzettségű gyermekfelügyelő esetében, aki 30 éve a pályán van, 36 ezer forint pluszt jelenthet, míg egy pályakezdő szociális munkás esetében 44 ezer forintot – mondta el Dankó Béla.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, a kormány az idei évben is 250 millió forintot biztosít azoknak a háziorvosoknak, akik praxisjogot szeretnének vásárolni, a nyertes pályázóknak pedig vállalniuk kell, hogy az adott háziorvosi szolgálatban legalább 4 éven keresztül önálló orvosi tevékenységet végeznek.

FEL