Csütörtöktől ismét lehet moziba járni Békéscsabán

2021. május 12. 15:37 | Vincze Attila

Több mint fél éves kényszerszünet után, május 13-án újra megnyitja kapuit a békéscsabai Center Mozi. A hatályos jogszabályok alapján egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják a filmszínházat.

A mozik a járvány kitörése óta egyre nehezebb helyzetben vannak, nem csoda, hogy a megyeszékhelyen működő Center Mozi munkatársai is alig várják már, hogy újra kinyithassanak. Több mint félév kihagyás után ugyanis május 13-án, csütörtökön elindulnak a vetítések a csabai filmszínházban. Az intézmény vezetője, Bácsfalvi Szilvia megkeresésünkre elmondta, hogy a hatályos jogszabályokat maximálisan betartva készülnek a nyitásra. Mindenkit arra kérnek, hogy tartsa tiszteletben az óvintézkedéseket, hiszen jelen helyzetben csak ezek garantálják a felhőtlen szórakozást. 

A legfontosabb feltétele a mozizásnak, hogy csak védettségi igazolvány birtokában lehet belépni a termekbe, oltási igazolványt nem fogadnak el. 18 éven aluliak csak védett felnőtt kíséretében, az életkort igazoló okmány felmutatásával vehetnek részt a vetítéseken, amit a mozi személyzete köteles is ellenőrizni. Maszk viselése a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára nem kötelező a Center Mozi területén, de mások és az ott dolgozók védelme érdekében továbbra is kérik a szájat- és orrot eltakaró maszk használatát. A megfelelő védőtávolság betartása érdekében a külön tranzakcióban vásárolt helyek között egy széket kihagynak az üzemeltetők. Elővételes jegyvásárlásra szintén csak védettségi igazolvány megléte esetén van lehetőség.

A mozi vezetősége azt ígéri, hogy már májusban szuper filmekkel jönnek, ennek ellenére óvatos optimizmussal tekintenek a jövőbe: nagyobb forgalmat inkább a fiatalabb korosztály beoltása után várnak majd. 

További programok »

Kultúra

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL