Csúszós utak, balesetek Békésben

2017. február 1. 12:31 | Balázs Anett

Az ónos eső miatt reggelre Békés megyében is csúszóssá váltak az utak. Anyagi káros és személyi sérüléssel járó balesetek is történtek.
Békés megyében 2017. február 1-jén 0 órától 12 óráig öt közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Ezek közül két baleset járt személyi sérüléssel. Szeghalmon egy elektromos kerékpárral közlekedő nő esett el és sérült meg súlyosan. A Gyomaendrőd és Kondoros közötti úton árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi, a vezetője 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett.
 
Három helyszínen anyagi kárral járó balesetnél intézkedtek a rendőrök. Gyulán, egy áruház parkolójában a jeges úton megcsúszott egy személygépkocsi és nekiütközött egy parkoló autónak. Békésen lesodródott az útról és jelzőtáblának ütközött egy tehergépkocsi. A 44-es számú főúton, Szarvas külterületén letért az útról, majd fának ütközött egy személygépkocsi.
 
A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel, óvatosan közlekedjenek. Figyeljék a híradásokat, az időjárás előrejelzést, az utak állapotáról szóló közleményeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. február 1-jére ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Békés megyére. Holnap, 2017. február 2-án az előrejelzés szerint már nem várható ónos eső. Ha hosszabb utat terveznek, elindulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a többi megyére vonatkozó időjárási adatokról is.

Forrás: police.hu

FEL