Cselgáncs-vk - A békéscsabai Özbas Szofi karanténban

2021. április 3. 06:45 | behir.hu

A 81 kilogrammos Ungvári Attila bronzérmet nyert pénteken a cselgáncsozók antalyai Grand Slam-viadalán, ahol a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője nem léphetett tatamira.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint a magyar küldöttségből az egyformán ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi és Gercsák Szabina is karanténba került. Előbbinek a verseny előtt elvégzett tesztje pozitív eredményt hozott, ezért szobatársa is karanténba került, és egyikük sem léphetett tatamira Törökországban.

Ungvári Attila cseh és lengyel ellenfelet búcsúztatott, majd a nyolc között megállította őt a junior világbajnok olasz Christian Parlati. A vigaszágon az Európa-bajnoki bronzérmes magyar előbb vazaarival verte az egyiptomi - és ötszörös Afrika-bajnok - Mohamed Abdelalt, majd a bronzcsatában hosszabbításos mérkőzésen legyűrte a svéd Robin Paceket. Ezzel a ceglédi versenyző- kontinentális szabadkártyával - ismét olimpiai kvótásnak tekinthető.

A szombati zárónapon a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián, az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland és a riói olimpikon Cirjenics Miklós képviseli a magyar színeket Antalyában.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL