Cselgáncs: Pénteken lép tatamira Özbas Szofi a hazai rendezésű U23-as Eb-n

2021. november 4. 16:34 | behir.hu

A tervezett 18 helyett csak 17 cselgáncsozó képviseli a magyar színeket péntektől vasárnapig a budapesti Ludovika Arénában zajló U23-as Európa-bajnokságon.

Nagy András, a szövetség (MJSZ) sportigazgatója közölte, a junior világbajnok Sáfrány Péter és a junior vb-bronzérmes, ifjúsági világbajnok Varga Brigitta is megbetegedett.

"Nem koronavírusról van szó, de lázas állapot után nem szabad kockáztatni a fiatal sportolók egészségét" - jelentette ki Nagy András, hozzátéve, mindkét hiányzónak lesz helyettese, a férfiaknál a tartalékok közül a tavalyi junior Európa-bajnokságon bronzérmes Szegedi Dániel, a nőknél pedig Farkas Szilvia lép majd tatamira. A hazai válogatott így sem lesz teljes, 18 fős, mivel a korcsoportos magyar bajnok Igaz Laura térdsérülés miatt visszalépett, és az ő helyére nem nevez versenyzőt az MJSZ.

A koronavírus-járvány miatt a résztvevők ezúttal is buborékban lesznek, ahová csak alapos tesztelés után kerülhetnek be, illetve kizárólag a kijelölt szálláson vagy az esemény helyszínén tartózkodhatnak.

A csarnokba ingyen juthatnak be a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők, akiknek maszkot kell hordaniuk az arénában.

A kontinensbajnokság résztvevői szerdán délután foglalták el a szálláshelyüket az Eb-re, amelynek programja pénteken és vasárnap 10, szombaton pedig 11 órakor kezdődik.

Az első U23-as Eb-t 2003-ban rendezték Jerevánban, 2017-ben pedig Győr volt a házigazda. A magyarok ebben a korosztályban eddig 66 érmet - 25 aranyat, 10 ezüstöt és 31 bronzot - gyűjtöttek.

Az Eb programja a magyarokkal:


Péntek:
10.00: előcsatározások
16.30: nyitóünnepség
17.00: döntők, bronzmérkőzések
Férfi 60 kg - Naji Dávid (Kaposvári JK), Vida András (Győri AC)
Férfi 66 kg - Szeredás Botond (Nippon Sport JC)
Férfi 73 kg - Szegedi Dániel (Ceglédi VSE)
Női 48 kg - Mamira Luca (Toto Sport)
Női 52 kg - Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti)
Női 57 kg - Kármán Andrea (UTE), Kriza Anna (Miskolci VSC)
Női 63 kg - Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE)


Szombat:
11.00: előcsatározások
16.00: döntők, bronzmérkőzések
Férfi 81 kg - Rajkai Róbert (MTK Budapest), Tóth Benedek (MTK Budapest)
Férfi 90 kg - Gőz Roland (MTK Budapest)
Férfi 100 kg - Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
Férfi +100 kg - Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
Női 70 kg - Czerlau Jennifer (Miskolci VSC)
Női 78 kg - Sági Nikolett (KSI SE), Farkas Szilvia (Győri AC)
Női +78 kg -


Vasárnap:
10.00: előcsatározások
16.00: döntők, bronzmérkőzések
Vegyes csapatverseny (Szegedi Dániel, Szeredás Botond, Gőz Roland, Vég Zsombor, Sipőcz Richárd, Kármán Andrea, Kriza Anna, Özbas Szofi, Farkas Szilvia és Sági Nikolett)

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL