Cselgáncs: Özbas Szofi ötödik lett a junior vb-n

2021. október 11. 12:49 | behir.hu

A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője a horvátok friss junior Európa-bajnokától szenvedett vereséget a bronzmérkőzésen. A magyar csapat egy-egy arany, ezüst- és bronzéremmel zárta az olaszországi Olbiában rendezett junior cselgáncs-világbajnokságon.

A junior-világbajnoki címvédő Özbas Szofi a kirgiz Iszajeva és a grúz Szilagadze ellen is ipponnal nyert, a negyeddöntőben a holland van Lieshout várt a Békés Megyei Kano Judo SE olimpikonjára. A hollandok U23-as Európa-bajnoknője egy kontratámadásból félidőben vezetést tudott szerezni, az előnyét sikerrel védte, csak két intést sikerült ellene kicsikarni.

A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője a vigaszágon gyors győzelemmel jutott túl a román Ivanescu ellen, következhetett a bronzmérkőzés, a horvátok friss junior Európa-bajnoknője, Katarina Kristo ellen. A rivális az első pillanatok megilletődöttsége után igyekezett uralni a fogásokat, így az összekapaszkodásokból többször is a horvát judós tudott indítani. A bíró kétszer is intette a magyar cselgáncsozót, ennek ellenére nem volt lefutott a meccs. A hajrában a kényszerhelyzetben lévő Özbas ment előre, s amikor már azt hitte mindenki, hogy hosszabbítás következik, Kristo be tudott fordulni, és a gongszó pillanatában az oldalára fordította ellenfelét. A magyar versenyző – aki ezen a napon a későbbi világbajnoktól, illetve az idei Európa-bajnoktól szenvedett vereséget – az ötödik helyen zárta a junior-világbajnokságot - írja a judoinfo.hu.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a dobogó legfelső fokára állhatott fel 90 kilogrammban Sáfrány Péter, a miskolci versenyző a magyar dzsúdósport hetedik vb-diadalát aratta ebben a korosztályban.

Ezüstérmet nyert +100 kilóban a Széchenyi Egyetem SE-t erősítő, hatszoros korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd, míg a harmadik helyet a KSI-s Varga Brigitta szerezte meg. A már említett, szintén 63 kilós Özbas Szofi - aki címvédőként és tokiói olimpikonként indult Szardínián - ötödik lett.

Ugyancsak ötödikként végzett a magyar válogatott a vasárnapi zárónapon rendezett csapatversenyben.

A cselgáncsozók következő korosztályos világversenyének Budapest ad otthont, a Ludovika Arénában rendezik ugyanis november 5. és 7. között az U23-as Európa-bajnokságot.

 

Forrás: MTI/judoinfo.hu

 

További programok »

FEL