Tokió 2020: A németek Európa-bajnoka ellen kezd a csabai Özbas Szofi

2021. július 22. 13:32 | behir

A nők nehéz, a férfiak kedvezőbb sorsolást kaptak cselgáncsban a tokiói olimpián.

A nőknél Özbas Szofinak (63 kg) nehéz rivális jutott az első körben, a hatodik helyen kiemelt, Európa-bajnok és vb-3. német Martyna Trajdos lesz az ellenfele. A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője ráadásul azon az ágon van, amelyen a japánok legjobbja, a 2019-es vb-ezüstérmes Tasiro Miku található.

Csernoviczki Éva (48 kg) első fellépésén az indiai Shushla Likmabammal dzsúdózik, akinek legjobb eredménye egy második hely a Nemzetközösségi Játékokon. A Londonban olimpiai bronzérmes magyar versenyző sikere esetén a 2017-ben Budapesten világbajnok japán Tonakival Funával küzdhet meg.

Az idei Eb-n harmadik Pupp Réka (52 kg) súlycsoportja egyik legjobbját kapta ellenfélnek a címvédő, világ- és Európa-bajnok koszovói Majlinda Kelmendi személyében.

Az Európa-bajnok Karakas Hedvig (57 kg) azzal a lengyel Julia Kowalczykkal kezd, aki éppen Tokióban érte el legjobb eredményét, harmadik lett a 2019-es világbajnokságon.

Tóth Krisztián (90 kg) a menekültek csapatát képviselő Popole Misenga ellen kezd a tokiói olimpia cselgáncstornáján. A világbajnoki ezüstérmes Tóth  - az egyetlen kiemelt a magyarok közül - jövő szerdán lép tatamira. Ellenfele Kongóban született és a 2015-ös vb után kért menedékjogot Brazíliában. A riói játékokon is a menekültek csapatával vett részt és egy mérkőzést nyert. Tóthra továbbjutása esetén valószínűleg a vb-második japán Mukai Soicsiro vár majd.

Ungvári Attila (81 kg) az első fordulóban az egyiptomi Mohamed Abdelaallal találkozik.

A 100 kg-os kategóriában Cirjenics Miklós a lett Jevgenis Borodavkóval meccsel, akinek három Eb-bronzérme is van.

A magyarok közül elsőként, szombaton Csernoviczki Éva mutatkozik be az olimpián.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL