Cseh győzelem született Gyulán

2018. szeptember 17. 10:49 | behir

Az autósok között a cseh Zdenek Porizek–Pavel Vaculik páros nyerte a HOFEKA Kupát, a hazai tereprali bajnokság negyedik és a Közép-európai Zóna Bajnokság kilencedik futamát Gyulán. A kamionosok között Fazekas Károly–Horn Albert–Csákány Péter trió, a side-by-side-osoknál Jobbágy Ákos–Krajnyák Péter kettős, a motorosok között pedig Horváth „Laller” Lajos bizonyult a leggyorsabbnak.

Vasárnap délelőtt két szelektív várt a versenyzőkre. Az autósok között Zdenek Porizek diktálta a tempót mindkét pályán, mögötte Kaposi Zoltánék Nissanja érkezett, viszont a korábban begyűjtött hátrányukat nem tudták ledolgozni, így az összetettben továbbra is Porizek, Ulrich, Kaposi volt a sorrend.

A kamionosoknál az első szelektívet még mindhárom egység teljesítette, ezen az összetettben is vezető Fazekas Károlyék voltak a leggyorsabbak, Kovács Miklósék és Merkovics Viktorék előtt. A második pályát viszont már csak Fazekas tudta gond nélkül teljesíteni, Kovácsék és Merkovicsék is műszaki problémával küzdöttek.

A side-by-side-osok között mindkét szelektíven a Kovács GyörgyTakács Antal kettős volt a leggyorsabb a Kéry SzilveszterBartha Barbara duó előtt, az összetettben azonban továbbra is a Jobbágy ÁkosKrajnyák Péter páros vezetett.

A motorosoknál Horváth „Laller” Lajos mindkét szelektíven a legjobb idővel ért célba, és át is vette a vezetést az összetettben. Mögötte az első szelektíven Pajer Csaba futott be, a másodikon viszont Majer Viktor, Pajer ekkor egy esés miatt jó pár percet vesztett, és a harmadik helyre szorult. Klima Gábor mindkét pályán negyedik lett.

Délután a két utolsó szelektívet a délelőttről már ismerős Kötegyán–Kötegyán, illetve Sarkadkeresztúr–Sarkad pályákon teljesítette a mezőny. Az autósoknál nem változott a sorrend: ismét Porizek volt a leggyorsabb Kaposi és Ulrich előtt, az összetettben pedig Porizek mögött Ulrich ért célba a második, Kaposi a harmadik helyen.

A kamionosoknál az utolsó két szelektívet Kovács Miklósék nyerték, az összetettben azonban Fazekasék maradtak az élen.

A side-by-side-osoknál az utolsó két pályán Kéryék bizonyultak a leggyorsabbnak, az összetettben azonban Jobbágy Ákosék győztek Kéry Szilveszterék illetve Kovács Györgyék előtt.

A motorosoknál az utolsó méterekig ment az adok-kapok. A délutáni első szelektívet Pajer Csaba nyerte Laller és Majer Viktor előtt, a legutolsó szakaszon azonban Laller diadalmaskodott, megelőzve Majer Viktort és Pajer Csabát. Az összetettben Laller győzött, Pajer Csaba lett a második, Majer Viktor a harmadik, Klima Gábor pedig a negyedik. Az egyetlen Challenge kategóriás páros, Miklós Alexandra és Miklós Alexandra sikeresen célba hozta a Hyundai Terracant a HOFEKA Kupán.

A Közép-európai Zóna Bajnokság következő futamára a lengyelországi Szczecinekben kerül sor szeptember 28-29-én.

 

Forrás: HOFEKA Kupa

További programok »

Gyula

Célegyenesbe érkezett az Év Kiváló Magyar Méze Verseny

Immár 11. alkalommal szervezték meg az Év Kiváló Magyar Méze versenyt. A megmérettetés december 4-én „fordult rá” a célegyenesre, a zsűri közel 40 mintából választja ki a hét kategóriagyőztest és ezek közül azt is, amelyik az év kiváló méze megtisztelő címet viselheti.
2021. december 4. 13:09
FEL