Baran Ádám elnök elmondásából kiderült, hogy a hagyományos esemény mindig jól megalapozza az egyesület munkáját a szezonyitást megelőzően.
– Ilyen összejövetelek alkalmával közelebbről is megismerhetjük egymást. Sportszakmai kérdéseket olyan mélységében nem feszegetünk, de a felkészüléshez, eredményekhez hozzájáruló ötleteket, meglátásokat azért meg tudunk osztani egymással kötetlenebb formában – erről már Nagy Attila, a BRSE utánpótlás vezetőedzője beszélt.
Borbola István, a BRSE operatív igazgatója kiemelte: van olyan munkatársuk, aki nem helyi származású, nekik külön élmény bemutatni a vármegye gasztronómiai és kulturális sokszínűségét, értékeit.
A tanyavilág szépségeinek felfedezése, a csabai népi kultúra kincseiben való elmerülés után mi más is következhetett volna, mint a hagyományos haluskakészítés, a Haluskatanya vezetője, Bartolák Mária segítségével.