Családi sorstragédia a Jókai nagyszínpadán

Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját Csiszár Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezi a Békéscsabai Jókai Színházban. A sorstragédia bemutatója október 26-án lesz.

A bevándorlás kérdésköréről, a család széteséséről, az emberi kapcsolatok fenntarthatóságáról és a tiltott szerelemről szól a Pillantás a hídról című tragédia.

– Ez egy családtörténet, egy családregény és egyben egy családi tragédia. A darab nagyon tiszta, nagyon érzelmes és nagyon tiszteletreméltó, szenvedélyekkel és törődéssel mutatja be egy család életét – árulta el Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész az előadás nyilvános próbáján.

A történet egyik főszereplője Eddie, akit Bartus Gyula alakít. A férfi feleségével és nevelt lányával Catherine-nel Amerikában, nyugalomban él mindaddig, míg unokatestvérei meg nem érkeznek Olaszországból a jobb élet reményében. A békét a féltékenység és egy nem várt szerelmi szál dúlja fel.

– Egy fiatal lánynak el kell döntenie, hogy a jövőjét választja és ezzel a saját boldogságát is kockára teszi. Mindezt úgy, hogy a körülötte lévő emberek ezzel elégedetlenek lesznek, vagy pedig választhatja azt, hogy megfelel a körülötte lévő embereknek, viszont akkor a saját boldogságát áldozza fel – fogalmazott Papp Barbara, aki Catherine karakterét formálja meg a műben.

A rendező elmondta: Millernél az érzelmek fontos szerepet töltenek be, a titkokat boncolgatja, amiket nem mondunk ki.

– A dráma ezeknek a mély titkoknak a felkutatásáról és a másik titkának ütköztetéséről szól. Az egyik ilyen mély titok az Eddie és nevelt lánya közti erős vonzalom. Ez a vonzalom ebben az előadásban a konfliktus, ugyanis Catherine megismerkedik egy hozzá való fiúval, így egy édes hármas közepébe csöppenhet a néző – tette hozzá Csiszár Imre.

A komoly drámai művet a színházkedvelő közönség október 26-án láthatja először a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

 

Megosztás:

Címke: , , ,