Családi perpatvar miatt vitt el engedély nélkül egy autót egy vésztői férfi

2019. május 21. 08:59 | behir

Egy családi konfliktus miatt akart minél gyorsabban a vasútállomásra érni egy férfi, ezért a tulajdonos engedélye nélkül elvitt egy utcán parkoló autót Vésztőn. A férfinak nem volt vezetői engedélye és úgy ült autóba, hogy előtte alkoholt ivott.

Bátyjával, sógornőjével és mennyasszonyával egy házibuliban szórakozott március 25-én este egy 24 éves vésztői férfi. V. Tamás az éjszaka folyamán nagy mennyiségű alkoholt ivott, így mikor a párjával hazaért már erősen ittas volt. Ekkor hívta fel a sógornője, hogy összeveszett a férfi bátyjával, aki a vasútállomásra ment, hogy felszálljon egy vonatra. V. Tamás ekkor gyalogosan testvére után indult, de útközben meglátott egy utcán parkoló kocsit, amiben benne volt az indítókulcs. Beszállt az autóba beindította, majd a vasútállomásra ment vele. Az állomáson nem találta testvérét, ezért felszállt egy vonatra és Szeghalomra utazott. Leszálláskor már várták a rendőrök, akik előállították a rendőrkapitányságra. V. Tamás elismerte, hogy ő vitte el a kocsit és azt sem tagadta, hogy ittasan vezetett. Vezetői engedélyét sem tudta odaadni a rendőröknek, mert nem volt neki.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított ellene büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. május 16-án átadta a Szeghalmi Járási Ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL