Ittasan ment motort venni, ittasan szállította a gyermekét

2020. április 28. 16:33 | behir.hu

Egy napon két ittas járművezetés bűncselekmény miatt elrendelt nyomozás iratait továbbította a Szeghalmi Rendőrkapitányság az ügyészségre.

Az egyik büntetőeljárás egy vésztői férfi ellen indult. A 43 éves férfi 2020. április 2-án meg akart venni egy motort és 18 óra körül elment megnézni. Mielőtt elindult, otthon sörözött. Ennek ellenére nemcsak megnézte, hanem ki is próbálta a segédmotor-kerékpárt, ráadásul bukósisak nélkül ült fel rá. A rendőrök Vésztőn, a Bajza utcában leállították és megszondáztatták. A légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, ezért előállították.

Ugyanez történt egy mikepércsi férfivel is. Őt 2020. április 14-én 1 óra 15 perc körül igazoltatták a rendőrök Szeghalom külterületén. Teherautót vezetett ittasan és vele volt a 12 éves gyermeke is. A férfi elmondta, hogy előző nap, húsvét hétfőn, bár tisztában volt a kijárási korlátozás szabályaival, mégis elment a fiával locsolkodni Mikepércsről Mezőtúrra. Azt is tudta, hogy még aznap este haza kellene mennie, mert másnap dolgozik, mégis elfogadta a sört, amivel megkínálták.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított. A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyek iratait 2020. április 27-én továbbította az ügyészségre.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.
17:04
FEL