Ittasan ment motort venni, ittasan szállította a gyermekét

2020. április 28. 16:33 | behir.hu

Egy napon két ittas járművezetés bűncselekmény miatt elrendelt nyomozás iratait továbbította a Szeghalmi Rendőrkapitányság az ügyészségre.

Az egyik büntetőeljárás egy vésztői férfi ellen indult. A 43 éves férfi 2020. április 2-án meg akart venni egy motort és 18 óra körül elment megnézni. Mielőtt elindult, otthon sörözött. Ennek ellenére nemcsak megnézte, hanem ki is próbálta a segédmotor-kerékpárt, ráadásul bukósisak nélkül ült fel rá. A rendőrök Vésztőn, a Bajza utcában leállították és megszondáztatták. A légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, ezért előállították.

Ugyanez történt egy mikepércsi férfivel is. Őt 2020. április 14-én 1 óra 15 perc körül igazoltatták a rendőrök Szeghalom külterületén. Teherautót vezetett ittasan és vele volt a 12 éves gyermeke is. A férfi elmondta, hogy előző nap, húsvét hétfőn, bár tisztában volt a kijárási korlátozás szabályaival, mégis elment a fiával locsolkodni Mikepércsről Mezőtúrra. Azt is tudta, hogy még aznap este haza kellene mennie, mert másnap dolgozik, mégis elfogadta a sört, amivel megkínálták.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított. A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyek iratait 2020. április 27-én továbbította az ügyészségre.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL