Családi napot tartottak Jaminában

2018. augusztus 26. 17:17 | Papp Ádám Sándor

A borús idő ellenére vasárnap délután tartották meg a Jaminában már hagyománynak számító családi napot. Az esemény főzőversennyel kezdődött három órakor, amelyre idén tizenhat csapat jelentkezett.

 

 

A Bessenyei utcai sporttelepen második alkalommal rendezték meg az eseményt, ahol a rossz időjárás ellenére már javában készülődtek a csapatok a főzőversenyre. Az esemény idén is a Jaminai Településrészi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg, a versenyzőknek három kilogramm sertéshúst biztosítottak. Utána már csupán az indulókon múlott, hogy mi lesz a főzés  végeredménye.

 

Kezdeti fázisban a pörkölt (Fotó: Papp Ádám)

 

A szervezők a kicsikre is gondoltak: ugrálóvárral, arcfestéssel és lovaglási lehetőséggel is készültek.

 

 

A jaminai részönkormányzat elnöke elárulta: évekkel ezelőtt azzal a céllal indult útjára a kezdeményezés, hogy a helyi lakosoknak programlehetőséget kínáljanak, akik így egy közösségbe tartózónak érezhetik magukat.

- Korábban a Nyúl Csárda elnevezésű intézmény játszóterén volt a Jaminai Családi Nap, minden év augusztus utolsó vasárnapján. Tavaly átköltöztettük a rendezvényt a Bessenyei utcai sportpályára. A családi nap azért is fontos, hiszen igyekszünk helybe hozni a jaminai lakosoknak a szórakozási lehetőségeket és szeretnénk azt is, hogy összekovácsolódjon a helyi közösség. Szeretnénk ha azt éreznék, hogy fontos ez a városrész is Békéscsabának, de természetesen mindenkit örömmel látunk a rendezvényen - fogalmazott Dr. Csicsely Ilona.

 

További programok »

FEL