Családi bölcsődét alakítottak ki Zsadányban

2022. szeptember 24. 13:26 | behir.hu

A Zsadányi Református Egyházközség sikerrel pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése elnevezésű pályázati kiírásán, mely során 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.

A fejlesztés eredményeként egy új csoportszobával bővült a Családi Bölcsőde Hálózat, így 28 lett az elérhető bölcsődei férőhelyek száma, továbbá a meglévő munkahelyeken kívül további 2 fő részére biztosítanak megélhetést a beruházásnak köszönhetően. Sor került továbbá az épület energetikai korszerűsítésére, valamint korszerű fürdő, átadó helyiség, gyermekkocsi tároló, kerékpár tároló és gépjármű parkolók kialakítására is.

A projektben megvalósult tevékenységek hozzájárultak a bölcsőde korszerűsítéséhez, amely minden igényt kielégít és minden társadalmi csoport számára elérhető. A beruházás keretében biztonságos és korszerű játékok kerültek elhelyezésre az udvaron és a csoportszobákban is. 

A beruházás 2022. június végén zárult, a projekt zárása folyamatban van. 

Forrás: Zsadányi Református Egyházközség

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL