Csabai siker az e-sport bajnokságban: már a legjobb négy között van a csapat

2020. december 4. 17:22 | Vincze Attila

Története legnagyobb sikerét érte el a napokban a Békéscsabai E-sport Egyesület. A hazai bajnokságban a csabai együttes legutóbb a jóval esélyesebbnek tartott Honvéd Akadémiát győzte le, ezzel pedig már a legjobb négy között van. Szombaton a döntőbe kerülésért játszik a csapat.

A koronavírus-járvány az e-sport rendezvényekre is hatással volt, hiszen most nem lehetnek fizikailag egy helyen a játékosok, csak interneten keresztül tudnak kommunikálni egymással. A nehezített körülmények ellenére története eddigi legnagyobb sikerét érte el a csabai együttes, hiszen a Magyar E-sport Bajnokságban az elmúlt hétvégén már a legjobb négy közé jutott a csapat.

– A srácok nagyon nagyot játszottak, megverték a Honvéd csapatát, amire senki nem számított, még a szakkommentátorok se, de megmutatták, hogy mire is képesek valójában. Ezzel az erős eredménnyel feltettük magunkat a magyar e-sport térképre – értékelte a sikert Kutyej Dániel, a Békéscsabai E-sport Egyesület alelnöke.

A csabaiak egy úgynevezett belső nézetű lövöldözős videojátékban a legeredményesebbek. Ez az akciójáték az e-sportok terén a legnépszerűbbek közé tartozik. Mivel online lehet játszani, így egy adott játékos akár a világon bárhol tartózkodhat. A Békéscsabai E-sport Egyesületnek már több olyan tagja is van, akik más városban élnek és onnan kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

– Nem számítottam volna ilyen eredményre és ekkora lelkesedésre, mint amit ez a négy ember tanúsít itt mellettem a csapatban. Meglepődtem nagyon, és bízom benne, hogy ezt tudjuk majd még folytatni – hangsúlyozta Koncsok Erik, a Békéscsabai E-sport Egyesület Tataházán élő játékosa.

A csabai együttes szombaton játszik legközelebb a bajnokságban, akkor már a döntőbe jutás lesz a tét. Az ellenfél a jelenleg legjobbnak tartott magyar e-sport csapat, a Budapest Five lesz, így egy esetleges győzelem már hatalmas bravúrnak számítana.

Sport

Röplabda: újra pályán a csabai utánpótlás

A Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében január 16-ától újra indítják a pandémia miatt szüneteltetett utánpótlás-bajnokságokat. Múlt hétvégén még csak három mérkőzést játszottak le, most pedig két nap alatt 140 találkozót rendeznek meg különböző korosztályokban.
2021. január 22. 18:51
FEL