Csabai Nyár: Kezdésnek egy furcsa pár

Több mint két hónapig tart a programsorozat.

A Furcsa pár című darabbal nyitott az idei Csabai Nyár. Békéscsaba városa 1998 óta biztosít változatos programokat a kultúra szerelmeseinek. Az előadások között színházi darabok, komoly- és könnyűzenei koncertek is szerepelnek.

Egy gongütéssel kezdődött el a Csabai Nyár. A június közepétől augusztus végéig tartó programsorozat mindenkinek tartogat meglepetéseket, gyerekek és felnőttek is találhatnak kedvükre valót. Az előadások nagy részét a Városháza udvarán és a Csabagyöngye Kulturális Központban mutatják be a szervezők. 

– Két nagy zászlóshajója van a programoknak: az egyik a Jókai színház, a másik meg a Csabagyöngye Kulturális Központ. A teátrum egy hónapon keresztül viszi a programjait a Városháza gyönyörű udvarán. Régi nevén a Városházi Estéknek a folytatása, és utána pedig a Csabagyöngye Kulturális Központ veszi át a főszerepet – mondta el Kiss Tibor alpolgármester.

Az idei nyitó darab Neil Simon: Furcsa pár című vígjátéka volt, amit a Szolnoki Szigligeti Színház hozott el a Viharsarokra. 

– A szolnoki színház kitűnő előadásával kezdtünk, ez azt hiszem megadja az alaphangot a nyárhoz, hiszen igazi jó szórakozás, de én nem szeretem kettéválasztani a szórakozást és a művészetet, mert szerintem a művészi alkotások, ha komolyak, akkor is lehetnek szórakoztatóak. Ez nálam egy egység, nincs különválasztás, úgyhogy ennek az egységnek a jegyében zajlik a csabai nyári fesztivál fogalmazott Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója.

A békéscsabai színház harminchárom előadással készül erre a nyárra. Az ország több pontjáról jönnek budapesti és vidéki társulatok.

A Csabai Nyári programairól részletesen a www.csabainyar.hu -n olvashat . 

 

Megosztás:

Címke: , ,