Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2017. június 15. 11:02 | Mikóczy Erika

Az újságban beszámolunk arról, hogy a kínai Ninghai megye delegációja Békéscsabán járt a közelmúltban. A küldöttség vezetője szerint itt lehet az új selyemút egyik állomása – ezt mondta annak a delegációnak a vezetője, amelyik a közelmúltban látogatott el Kínából a megyeszékhelyre. A kapcsolatfelvételben mindkét fél a gazdasági együttműködés lehetőségeit látja. Azóta dr. Ferenczi Attila tanácsnok vezetésével ötfős delegáció járt Ningbo városában, a tartomány székhelyén, erről következő lapunkban számolunk be.

A városi pedagógusnapon nyugdíjba vonulásuk alkalmából többen Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át. Ott adták át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést dr. Ibos Gyuláné, valamint Tálas Csaba részére, és gratuláltak azoknak a pedagógusoknak is, akik állami elismerésben részesültek, ők Hanó Pálné, Szeleczki Erzsébet és Perényi László. A pedagógusnapról és a kitüntetettekről is olvashatnak a legújabb Csabai Mérlegben.

A békéscsabai születésű, európai hírű alkotó, Pátkai Ervin szobrászművész születésének nyolcvanadik évfordulóján rendezi meg a Munkácsy Mihály Múzeum az „Ami monumentális: akaratot fejez ki…” című kiállítást.  A tárlat megnyitójáról mi is tudósítunk.

Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel egyeztetett a békéscsabai fejlesztésekről és az azt célzó pályázatokról Hanó Miklós alpolgármester és dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője. A részleteket megtalálja a lapban.

Lakossági fórumon tájékoztatták az érdeklődőket a békéscsabai piac fejlesztéséről. A szakemberek elmondták: a felújítás során a csarnok és a mellette lévő külső területek átalakítása is megtörténik. A továbbiakról a Csabai Mérlegből tájékozódhat.

Írunk arról, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára június 1-jei hatállyal dr. Takács Árpádot nevezte ki a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá Orbán Viktor miniszterelnök.

Míves ékszerdoboz volt a hétvégén, Mezőmegyeren az Arany János Művelődési Ház és környéke, ahol június 9-e és 11-e között zajlott a  III. Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozó – az újságban erről is tudósítunk.

Szép hagyománya van a színházban annak, hogy úgy évadnyitást és az évadzárást is a közönséggel ünnepelik. Így a tradíciókhoz híven idén is szabadtéri, nyilvános társulati üléssel zárta a 2016/2017-os évadát a Békéscsabai Jókai Színház, a színház előtti téren, ahol idén is átadták a 2008-ban alapított Gálfy László Gyűrű Díjat és a legjobb színészi teljesítményekért járó elismeréseket – részletek az újságban.

A kétszeres Grammy-díjas King’s Singers együttes varázsolta el nemrég Békéscsabán az evangélikus kistemplom közönségét.  Az énekegyüttest a Reformáció 500. évfordulóján az Egyházzenei Fesztivál keretében, és itt az Erkel Sándor Kórusfesztiválhoz kapcsolódva hozta el hozzánk a Filharmónia Magyarország. Lapunknak Cristopher Gabbitas nyilatkozott.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen programok lesznek a következő napokban, hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programot terveznek a közösségi házak, valamint, hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

 

További programok »

Életmód

A hétvégén tovább melegszik az idő

A hétvégén sok lesz a napsütés és tovább melegszik az idő, vasárnap néhol akár 34 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2019. július 18. 17:31
FEL