Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2018. szeptember 13. 11:45 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenhetedik száma.

 

Szeptember végén befejeződik Béákéscsabán a Körte sori és Gyulai úti, a Berényi úti, illetve a Pataky-Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezése. Az érintett területeken az ütemezés szerint halad a kerékpárút illetve kerékpársáv építése, így ha minden jól megy, pár hét múlva valamennyi említett úton biztonságban biciklizhetünk – a részleteket megtalálják a legfrissebb Csabai Mérlegben.

 

Békéscsabán, a közfoglalkoztatási vásáron járt dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, akinek Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Hanó Miklós alpolgármester bemutatta a közfoglalkoztatottak által megmunkált Csabagyöngye szőlőültetvényt. Hogy mit mondott az itt folyó munkáról a helyettes államtitkár, azt elolvashatják az újságban illetve részletesen beszámolunk a közfoglalkoztatási kiállításról is.

 

Megtudhatják az újságból, hogy közel 50 millió forintos hazai forrásból újult meg a békéscsabai Vízmű sportcsarnoka, amely a BRSE utánpótlás csoportjainak is felkészülési lehetőséget biztosít. 74 millió forintból pedig a pszichiátriai és szenvedélybetegek közösségi alapellátását biztosító, Bankó András utcai épületet újították fel.

 

Írunk arról, hogy a Békés Megyei Önkormányzat az előző évek sikerére alapozva ismét megszervezte a Megyenapot, amelyre szerte a megyéből, de még a határon túlról is érkeztek résztvevők. Az óriási érdeklődést jelezte, hogy a békéscsabai főtér zsúfolásig megtelt, egész nap hömpölygött a tömeg a sátrak, faházak között, de még a Jókai színház előtti területen is programok sora várta az érdeklődőket.

 

Békéscsabán, Mackó Kuckó Óvoda hat csoportjába járó gyerekek a Tégla Közösségi Házban, egy csoportnyi óvodás pedig a Jaminai Közösségi Házban vendégeskedik egy ideig. Hogy miért, azt is megtudhatják lapunkból, ahogy azt is, hogyan ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját a Pásztor utcai bölcsőde.

 

Beszámolunk továbbá a tanévnyitókról, a magyar fotográfia napjáról, a Kerékpáros Kritérium Országos Bajnokságról, és arról is, mit próbálhatnak ki a Csabai Rendezvénypajtában a mozogni vágyók.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen előadásokkal készül a Békéscsabai Jókai Színház az idei évadra, milyen lehetőségeket kínál a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, hogy hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

A Csabai Mérleg legfrissebb száma idekattintva is megtekinthető.

 

További programok »

Életmód

FEL