Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2018. május 17. 10:10 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizedik száma.

A címvédő Linamar-BRSE sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte meg, ebből hármat Kormos Mihállyal a kispadon. Nagyon sokat dolgozott a csapat fizikálisan és mentálisan, emellett alaposan felkészültek az ellenfelükből, amelynek meglett az eredménye. Május 12-én este Békéscsabán, a városháza előtt mondtak köszönetet a város vezetői és a szurkolók a Linamar BRSE női röplabdacsapatának – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.  

Írunk arról, hogy soron kívüli ülésen tárgyalt a békéscsabai képviselő-testület két intézményvezetői pályázatot és egy, a szlovák önkormányzattal kötendő vagyonkezelési szerződést, ám egy napirend utáni felszólalás hosszabb vitát generált, mint az eredeti előterjesztések.

Olvashatnak a lapban arról, hogy időközi választás lesz Békéscsabán. Mivel Herczeg Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje országgyűlési képviselő lett, lemondott tanácsnoki posztjáról és a békéscsabai 8. számú egyéni választókerület egyéni képviselői mandátumáról. A 8-as választókerületben ezért időközi választást kell tartani, amelynek időpontját 2018. július 22-ére tűzték ki. 

Öt újabb békéscsabai fiatalt segít a „Békéscsaba hazavár!” program. A felsőoktatási hallgatói ösztöndíjra és az életkezdési támogatásra sikeresen pályázókat a városháza Mokos termében fogadták – a részleteket megtalálják az újságban.

Írunk arról, hogy a jaminai evangélikus templomban május első vasárnapján tartották a templom felújítás utáni újraszentelését, valamint beiktatták hivatalába a Kelet-Békési Evangélikus Egyházmegye megválasztott esperesét, Nagy Zoltánt és egyházmegyei felügyelőjét, Liska Andrást is. Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét, aki ebben a minőségében, nyugdíjba vonulása előtt utoljára járt Békéscsabán.

Fekete Péter nyolc éven át volt a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója. Személyében a csabaiak olyan kreatív és fáradhatatlan embert ismertek meg, aki mindig valami újdonságon töri a fejét. Az elmúlt 3 évben azon munkálkodott, hogy a cirkuszművészetet megújítsa az országban, sőt, talán az egész kontinensen. Olvashatnak az újságban arról, hogy most pedig a hírek szerint új és még szebb kihívás elé néz, hiszen minden jel arra utal, hogy ő lesz az új kultúráért felelős államtitkár.

A mindössze hetedikes Árvavölgyi Patriknak határozott elképzelései vannak a jövőről: színész szeretne lenne. A gyermeknaphoz közeledve erről is beszélgettünk vele.

Egy hónap múlva, június 21-e és 24-e között elfoglalják a várost a bábok. Ekkor rendezi meg ugyanis a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a XVII. Nemzetközi Bábfesztivált, mely az ország egyik legjelentősebb bábos találkozója. Hogy mi várható ebben a pár napban, arról is írunk.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hogy június 2-3-án jön a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szurpermaraton, hogy milyen programok lesznek a Csabai Nyár első felében, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

További programok »

FEL