Csabai Mérleg – mától a postaládákban

 

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei negyedik száma.

 

Az otthonosság érzéséhez, a nyugalmunkhoz szervesen hozzátartozik, hogy méltó körülmények közé kerüljünk akkor is, ha betegek vagyunk, ha tanácsra van szükségünk kisgyermekünk fejlődéséhez, ha kimegyünk a játszótérre, vagy ha éppen csak úton vagyunk. A jaminai egészségház felújításával, a védőnői centrummal és a szociális város-rehabilitáció fejlesztéseivel éppen ezeken a területeken lép előre a város – a részleteket megtalálják az újságban.

 

A Csabai Mérlegben beszámolunk a soron kívüli közgyűlésről, ahol az iparterületek fejlesztéséről és a békéscsabai felsőoktatás komplex fejlesztéséről tárgyalt a képviselő-testület. A soron kívüli ülés után csak a Jobbik tartott tájékoztatást a döntésről, a tudósítást szintén megtalálják a lapban.

 

Olvashatnak az újságban arról, hogy már a Hunyadi teret is lezárták a Békéscsaba belvárosában folyó felújítások miatt. Tájékozódhatnak arról, hogy hol kell számítani további forgalomkorlátozásokra.

 

Negyedszázados jubileumát ünnepelte a Bárka a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában. A rendezvényen felidézték a múltat, bemutatták a frissen megjelent antológiát a Bárka-díjasok szépirodalmi szövegeivel valamint a Bárka idei első, exkluzív számát. Az est gálával zárult, ahol átadták a 2017-es év Bárka-díjait. Tudósításunkat és Elek Tiborral, a Bárka főszerkesztőjével készült interjúnkat is megtalálják legújabb számunkban.

 

Írunk arról, a nagy sikerre való tekintettel a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség újra kiadta a Csabensist. A kiadvány változatlanul 300 rövid írást tartalmaz, amely Békéscsaba három évszázados vallási, kulturális, és művészeti életének legfontosabb elemeit mutatja be.

 

Megtudhatják a Csabai Mérlegből, hogy átláthatóbb, gyorsabb és egyszerűbb lett a Munkácsy Mihály Múzeum megújult honlapja, hogy a természeti örökség jobb megismertetésére közös programot indít Békés és Bihar megye, és hogy eszmecserét szervezett a Táliber Alapítvány fiataloknak és a velük foglalkozó szakembereknek.

 

Bemutatjuk az újságban Horváth Viktort, aki civilben kerti kisgépekkel foglalkozik, és akinek élete mások fele a spiritualitásról, a zenélésről szól. Írunk arról, hogy milyen volt a farsang Békéscsabán, hogy kiállítást rendezett a 10 éves Light Scribblers, és hogy bemutatták a Micimackót a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen lesz az idei Tavaszi Fesztivál, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

A Csabai Mérleg legfrissebb számát idekattintva is megtekinthetik.

 

Megosztás:

Címke: , ,