Csabai Garabonciás Napok: Szántó Zalán diákpolgármester-jelölt

2021. szeptember 23. 13:49 | behir

Október 4-e és 7-e között rendezik meg a 29. Csabai Garabonciás Napokat, ahol az Andrássy diákpolgármester-jelöltje Szántó Zalán.

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium jelöltjének bemutatkozása:

„Ott állt az ajtó előtt. Rongyos csuklyáját remegő mozdulattal tolta le fejéről, majd kimért mozdulattal, nagyot sóhajtva bekopogott. A vándor csak egy marék tojást kért, csak egy marék tojást… Bizonyára kitalálhattátok már, kiről szól a szöveg. A garabonciás diák napról napra, házról házra járt és bármennyire fáradt is el, újra és újra lekerült a csizma a szögről.

Szántó Zalán vagyok, a Refire stáb és az Andrássy jelöltje. Témánk az újrakezdés, hisz mindig fel kell tudni állni, bármi is történjen.

Buliznál velünk újra egy jót a Gara szellemében? Akkor tarts velünk, és ha közösen sikerül életben tartani a lángot elérhetjük a céljainkat. Hiányzott már egy diákoknak szánt közösségi tér, igaz? Nekünk is, így hát létrehozunk egyet! Ezen kívül még több szelektív hulladékgyűjtőt telepítenénk városszerte, nembeszélve a szükséges jelzőlámpákról, amelyek még biztonságosabbá tennék városunkat.”

További információk a Garáról a Csabai Garabonciás Napok oldalán olvashatók.

További programok »

Itthon

Békéscsaba kultúrájáért díjátadó a magyar kultúra napja alkalmából - galériával

Gálaműsor részeként adták át a Békéscsaba Kultúrájáért díjakat a Csabagyöngye Kulturális Központban péntek este. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy fontos elismerni minden olyan tevékenységet, ami a hagyományainkat és a kultúránkat őrzi. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kultúra tisztelete nélkül nem létezhetnénk, mert ez az életünk szerves része.
21:13
FEL